Apple tüm ekranlarında OLED teknolojisine geçiyor

Apple tüm ekranlarında OLED teknolojisine geçiyor

Tayvanlı ET News'in yeni bir raporuna göre Apple, OLED ekran teknolojisini 2027 yılına kadar dokuz yeni cihaza getirmeyi planlıyor.

A+A-

OLED ekranların önümüzdeki yıl her iki iPad Pro modelinde de kullanılmaya başlanmasının ardından Apple'ın bu teknolojiyi 2026 yılında iPad mini ve iPad Air'e de getirmeyi planladığı bildiriliyor. iPad Air 10,9 inçlik ekranını korurken, iPad mini'nin ekranı 8,3 inçten 8,7 inç boyutuna ulaşacak. Apple, 2027 yılında OLED ekran teknolojisini, önümüzdeki yılın başlarında LCD ekranla piyasaya sürülmesi beklenen 12.9 inçlik iPad Air modeline getirecek.

Görünüşe göre Apple, iPad Pro için düşük sıcaklıklı polikristalin oksit (LTPO) OLED panel ve iPad mini ve iPad Air için tek yığınlı düşük sıcaklıklı polikristalin silikon (LTPS) panel kullanmayı planlıyor, bu da 120Hz'e kadar yenileme hızları için ProMotion'ın üst düzey modellere özel olmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Apple, 2027 yılında iPad Pro'nun OLED panellerini, güç tüketimini yaklaşık %20 oranında azaltacağı söylenen Kapsülleme Üzerinde Renk Filtresi (CoE) ile ışık verimliliği artırılmış yeni nesil bir panele yükseltecek. Renk filtresinin kullanılması, Apple'ın iPad'de ilk kez ekran altı kamera teknolojisini uygulamasını da sağlayabilir.

Apple'ın 2025 yılında 16 inç MacBook Pro'ya OLED'i getireceği ve bunu 2026 yılında 14 inçlik modelin izleyeceği iddia ediliyor. 13 ve 15 inç MacBook Air modelleri de 2026 yılında LCD'den OLED'e geçiş yapacak.

OLED'in faydaları arasında LCD panelli mevcut modellere kıyasla daha fazla parlaklık, daha yüksek kontrast oranı, daha fazla renk doğruluğu ve daha düşük güç tüketimi yer alıyor. Apple, iPhone SE haricinde iPhone ve Apple Watch modellerinde halihazırda OLED ekranlar kullanıyor. Raporda OLED panellerin LCD'lerden daha ince ve daha hafif olduğu ve bunun da iPad'e özel avantajlar sağladığı belirtiliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler