Seçim sonrası Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcıya mesaj

Seçim sonrası Mehmet Şimşek'ten yabancı yatırımcıya mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimler sonrası iki ayrı paylaşım yaptı. Son yaptığı açıklama ise İngilizce dilde oldu ve yabancı yatırımcıya seslendi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada "OVP'yi kararlılıkla uygulamayı sürdüreceğiz. Enflasyonu tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi, gelir politikası ve kamuda tasarrufu ön planda tutacağız" ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların üzerinden çok geçmeden bu kez İngilizce olarak X hesabından paylaşım yapan Şimşek, Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya yardımcı olacak yapısal reformları uygulamaya kararlı olduklarını vurguladı. 

Şimşek'in açıklamaları şöyle: 

"Yerel seçimleri geride bırakırken makroekonomik istikrarın sağlanması ve sürdürülmesi yönündeki kararlılığımız her zamankinden daha güçlü. Eylül 2023'te açıklanan Orta Vadeli Programı hayata geçirmek için önümüzde dört yıl boyunca net bir yol var. 

Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimizdir. Sıkı para ve gelir politikalarına ek olarak, mali disiplini yeniden tesis etmek ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele çabalarına destek olmak amacıyla harcama kontrolüne öncelik vereceğiz. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmaya yardımcı olacak yapısal reformları uygulamaya kararlıyız. Bunun bir maraton olduğunun bilincindeyiz ve bunu kararlılıkla, azimle koşacağız"

 

2024'te en çok kazandıran BIST 100 hisseleri

2024'te en çok kazandıran BIST 100 hisseleri

Borsa İstanbul'da BIST 100 hisseleri içinde 2024'te en ço khangi hisseler kazandırdı, hangileri kaybettirdi

Bu hafta temettü ödemesi yapacak BIST şirketleri

Bu hafta temettü ödemesi yapacak BIST şirketleri

Borsa İstanbul'da bu hafta temettü (kar payı) ödemesi yapacak tüm şirketler

BIST'te kazandırma potansiyeli %50 üstü olan 17 hisse

BIST'te kazandırma potansiyeli %50 üstü olan 17 hisse

İş Yatırım Menkul Değerler'in 1 yıl içinde yüzde 50 üstü prim beklediği 17 hisse hangisi

İlgili Haberler