Seçimin ikinci tura kalması ekonomide işleri kötüleştirecek

Seçimin ikinci tura kalması ekonomide işleri kötüleştirecek

Scope Ratings, Türkiye'de seçimin ikinci tura kalmasının ekonomide belirsizliği ve riskleri artırdığına dikkat çekti

A+A-

Finansal analiz kuruluşu Scope Ratings, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasının, Türkiye'yi ödemeler dengesi problemlarını daha da derinleştirmemek için politika ayarlamaları yapma zorunluluğu ile yüz yüze bıraktığını ifade etti.

Şirket, "Ekonomik normalleşme ve toparlanma süreci zaman gerektirir. Yeni bir siyasi liderliğin olup olmamasına bakılmaksızın, Türk lirası üzerindeki baskının süreceği" şeklinde bir yorumda bulundu. Scope, mevcut cumhurbaşkanının yeniden seçilmesi durumunda, bu durumun politika sürekliliği ve belirsizliğin devam etmesi olarak yorumlanacağını belirtti.

Scope Ratings, gevşek para politikalarının, karmaşıklaşan makro ihtiyati düzenlemelerin ve genişlemeci bütçe politikalarının, ekonomiyi artan döviz kuru krizi ve ödemeler dengesi sorunları ile düzensiz bir duruma sokacağını öngördü.

Ayrıca, çok taraflı kurumsal destek olmaması durumunda, Türkiye'nin döviz erişimini sağlamak ve Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ve Rusya gibi ülkelerle kısa vadeli ikili anlaşmaları sürdürmek zorunda kalacağını belirtti.

İlgili Haberler