Sel felaketi yaşayan 3 il 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildi

Sel felaketi yaşayan 3 il 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi yaşayan Kastamonu, Bartın ve Sinop'un 'genel hayata etkili afet bölgesi' ilan edildiğini açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- Bartın'da kaybolan vatandaşımızı arama çalışmalarımız sürüyor. yaralanan vatandaşlarımız arasında ilk müdahaleler tamamlanırken, az sayıda vatandaşımızın tedavisi halen devam ediyor. Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemiz de bir süredir tabi felaketlerle boğuşmaktadır. Bu sadece ülkemizde olan değil... Amerikası da böyle, Kanadası da böyle, Almanyası, Avrupa'nın birçok ülkesi böyle. Hep bu tür felaketlerle boğuşuyorlar. Bir felakettir gidiyoruz, temennimiz o ki bunlarla boğuşurken en az hasarla bu felaketleri atlatalım.

- Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz. Ama devletimiz onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Bundan endişeniz olmasın. 

- Bütün bu afetlerin neyi, nasıl götürdüğünden haberi olmayanlar ekrana çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bugüne kadar bir gramlık iş üretememiş olanlar ileri geri konuşuyor. Biz işimize bakacağız. Onların bu şekilde yaklaşımı bizi üzmez. Bizi üzen nedir biliyor musunuz? Böyle bir zamanda bir olmamız lazım, beraber olmamız lazım. İri olmamız lazım, diri olmamız lazım. Kardeş olmamız lazım, milletçe bu milleti ayağa kaldırmamız lazım. Ama onlar bakıyorsunuz hala gelip 'Erdoğan'a ben nasıl vurayım da ona bir yerden yara vereyim'. Dertleri bu. Ya yara veremezsiniz. Biz bu milletle beraberiz. Milletimizle beraber de bu yola devam edeceğiz. Allah'ın izniyle biz bir ölür bin diriliriz.

- İşte Antalya'yı, Manavgat'ı, Burdur'u her yeri gördünüz. Bak Amerikası, Rusyası, yangınların altından kalkamadılar hala. Hamdolsun biz 20 günü bulmadan buralarda, bu afetlerden büyük oranda hamdolsun kurtulduk.

- Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz.

- Ülkemizi gerçekten çok parlak bir geleceğin beklediğine tüm kalbimizle ve samimiyetimizle inanıyoruz. Geçtiğimiz 19 yılda bu ülkeye her alanda kazandırdığımız sağlam altyapının üzerinde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için her zamankinden daha çok çalışıyoruz. Ormanlarımız yandı, bitmedik ki. Şimdi, kardeşlerim 19 senede biz bu ülkede 5.5 milyar fidan değil, ağaç diktik.

- Türkiye olarak biz hedeflerimize yaklaştıkça, demokrasiden altyapıya her alanda standartlarımızı yükselttikçe maruz kaldığımız saldırıların çapı da büyüyor. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü baskıyla, terörle, tuzakla, kumpasla engelleyemeyenler son günlerde kin ve nefret siyasetiyle bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor.

- DSİ yarın çalışmasına başlıyor. bunlar bizim işimiz, siz rahat olun. Gelirken helikopterde de Adil Bakanıma söyledim, artık düz köprü değil, kemer köprü. Kemer köprü yapmak suretiyle ağaçlar geliyor, buraları tıkıyor. Betondan öte taş köprü olarak da bunların köprü altlarından gitmelerini sağlamış olacağız. Bakanlık proje çalışmalarını yürütüyor. Hep yanınızda olacağız.

- Bugüne kadar nice oyunları bozmuş bir millet olarak inşallah bu kirli senaryoyu da çöpe atacağız. Kardeşlerim, bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak önce 2023 hedeflerimize ulaşacak, ardından 2053 vizyonumuza yöneleceğiz. Unutmayın, sahabenin, şühedanın, gazilerin, alimlerin şehri Kastamonu her dönemde istiklal ve istikbal mücadelesinde en önde yer almıştır.