Shell yenilenebilir enerjiye yatırımı rafa kaldırdı peşinden istifa geldi

Shell yenilenebilir enerjiye yatırımı rafa kaldırdı peşinden istifa geldi

Shell'in yenilenebilir enerji patronu, CEO'nun strateji değişikliğinin ardından ayrılma kararı aldı.

A+A-

Shell'in yenilenebilir enerji tarafını yöneten Thomas Brostrom, CEO Wael Sawan'ın enerji dönüşüm planlarını küçültmesinden haftalar sonra Cuma günü bir sözcünün yaptığı açıklamaya göre şirketten ayrılıyor.

Brostrom, önceki CEO Ben van Beurden döneminde sera gazı emisyonlarını azaltma stratejisinin bir parçası olarak rüzgar ve güneş enerjisi operasyonlarını hızla büyütmek için ekibe katıldı. 

Brostrom, Elisabeth Brinton'un görevi devralmasının üzerinden iki yıl geçmeden istifa etmesinin ardından Şubat 2022'de hızla yenilenebilir enerji kaynaklarının başına geçti.

Ocak ayında göreve gelen İcra Kurulu Başkanı Sawan, 14 Haziran'da yaptığı açıklamada, yatırımcıların en kârlı işlere odaklanılması yönündeki baskılarının ardından yenilenebilir enerji yatırımlarını azaltırken petrol ve gaz üretimine geri dönüleceğini duyurdu.

Sawan ayrıca şirketin üst yönetimine Brostrom'un rolünü ortadan kaldıran ve bölgelere ayıran yeni bir yapı getirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Thomas Brostrøm dışarıdan bir fırsatı değerlendirmek üzere Shell'den ayrılmayı tercih etmiştir" denildi.

Halen Shell Energy Avustralya Başkan Yardımcısı olan Greg Joiner, Shell Energy Avrupa ve Gelişmekte Olan Pazarlar Gücü'nün başına geçecek. Ajay Shah Asya'da yenilenebilir enerji üretimine liderlik ederken Mike Parker da açık deniz rüzgar mühendisliğinin başına geçecek.

İlgili Haberler