Şi, Putin ile Moskova’da görüşecek

Şi, Putin ile Moskova’da görüşecek

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya-Ukrayna barışı için arabuluculu rolü üstlenme hedefi kapsamında Vladimir Putin ile görüşmeye hazırlanıyor.

A+A-

Wall Street Journal’ın haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Nisan ayı ortalarında veya Mayıs başında Moskova’ya gidebileceği belirtildi.

Şi'nin seyahat planları hakkında bilgi sahibi kaynaklara atıfta bulunulan haberde, Çin Devlet Başkanı’nın barış görüşmelerinde daha aktif bir rol üstlenmek ve ülkesinin nükleer silah kullanılmaması çağrısını yinelemek istediği belirtildi.

Bununla birlikte CNN’in haberinde, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’yı ziyaret ettiği sıralarda Rusya’nın kıtalararası balistik füze denemesi yaptığı ve ABD yetkililerine göre denemenin başarısız olduğu ifade edildi.

Dün 'Ulusun Durumu' konuşması yapan Putin ise füze denemesi iddialarına değinmedi ancak Rusya’nın ABD ile nükleer silahların kontrol edilmesi anlaşmasına katılımı askıya alacağını açıklamasıyla bomba etkisi yaptı. Söz konusu anlaşma, her iki ülkenin sahip olabileceği nükleer savaş başlığı sayısının sınırlanmasını öngörüyor.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler