Şifre paylaşımına engel getiren Netflix'in abone sayısında artış yaşanıyor

Şifre paylaşımına engel getiren Netflix'in abone sayısında artış yaşanıyor

Araştırma firması Antenna'nın verilerine göre Netflix'in abone sayısı, yayın devinin şifre paylaşımı yasağının 23 Mayıs'ta yürürlüğe girmesinden sonraki ilk birkaç gün içinde artış gösterdi.

A+A-

Doygun bir pazarda ve zorlu bir ekonomide para kazanmanın yeni yollarını arayan Netflix, hesap şifrelerinin arkadaşlarla ve aileyle paylaşılmasını düzenlemek için harekete geçti. Bu durum, bir zamanlar "Aşk bir şifreyi paylaşmaktır" diye tweet atan bir şirket için ciddi bir geri dönüş.

Netflix, 100 milyondan fazla hanenin oturum açma kimlik bilgilerini evlerinin dışındaki kişilere verdiğini tahmin ediyordu. Yeni kurallara göre, ABD'li kullanıcılar aylık 8 dolar ek ücret karşılığında evlerinin dışından bir üye ekleyebilecek.

Antenna'ya göre, şirket hem 26 Mayıs hem de 27 Mayıs'ta günlük yaklaşık 100.000 kayıt kaydettiği için hesaplamaları işe yaramış gibi görünüyor.

Video akışı öncüsü, Antenna'nın şirketi takip ettiği 4-1/2 yıl içinde değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından ABD'deki en büyük dört kullanıcı kazanım gününü gördü.

Çevrimiçi satın alma makbuzlarını, kredi, banka ve bankacılık veri ayrıntılarını izinlerle izleyen üçüncü taraf veri toplayıcılarından veri alan Antenna'ya göre, son artış, Mart ve Nisan 2020'deki ilk ABD COVID-19 kilitlenmeleri sırasında görülen seviyeleri de aştı.

İlgili Haberler