Twitter mavi rozetli kullanıcılara reklam gelirinden pay verecek

Twitter mavi rozetli kullanıcılara reklam gelirinden pay verecek

Elon Musk yaptığı açıklamada Twitter'ın yanıtlardaki reklamlar için doğrulanmış içerik oluşturuculara ödeme yapacağını açıkladı.

A+A-

Twitter'ın sahibi Elon Musk Cuma günü yaptığı açıklamada, Twitter'ın yakında doğrulanmış içerik oluşturucularına yanıtlarındaki reklamlar için ödeme yapmaya başlayacağını ve ilk ödeme bloğunun yaklaşık 5 milyon dolar olacağını söyledi.

Geçtiğimiz Ekim ayında Twitter'ı satın alan milyarder Musk attığı bir tweet'te "Unutmayın, içerik oluşturucu doğrulanmış olmalıdır ve yalnızca doğrulanmış kullanıcılara sunulan reklamlar sayılır" dedi.

Tesla CEO'su Musk'ın Twitter'ı satın almasından bu yana platform, şirketin binlerce çalışanını işten çıkarmasının ardından reklamlarının yerleştirilmesi konusunda temkinli davranan reklamverenleri elinde tutmakta zorlanıyor.

Bu hamle, Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino'nun, NBCUniversal'da reklamcılık alanında deneyimli bir isim olarak sosyal medya platformunun başına geçmek üzere olduğu sırada geldi.

Mart ayında Musk, mesajlaşma servisinin kullanıcılardan saat başına yaklaşık 5 veya 6 sent kazandığını ve daha alakalı ve zamanında yapılan reklamlarla bunu 15 sente veya daha fazlasına çıkarabileceğini söyledi.

İlgili Haberler