ลili’de devlete ait Codelco tarafฤฑndan iลletilen Andina bakฤฑr madenindeki iลรงiler, ลirketin yeni bir toplu sรถzleลme teklifini reddetti. Sendika, bu durumun tesiste olasฤฑ bir grevin รถnรผnรผ aรงtฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Sanayi Entegrasyonu Sendikasฤฑ (SIIL) ve Birleลik ฤฐลรงi Sendikasฤฑ’nฤฑn (SUT) toplam 835 รผyesi % 97,1 oyla Codelco’nun son sรถzleลme teklifini red yรถnรผnde oy kullandฤฑ.
SIIL baลkanฤฑ Nelson Caceres, “ลirket son teklifini deฤiลtirmeli, bu temelde pazarlฤฑk yapmak mรผmkรผn deฤil. Taraflar ลimdi, bir anlaลmaya varmak iรงin beล gรผn daha uzatฤฑlabilen, hรผkรผmet liderliฤindeki beล gรผnlรผk zorunlu bir arabuluculuk sรผrecine girmeli. Bu sรผre tamamlandฤฑktan sonra bu saฤlanamazsa, iลรงilerin yasal olarak grev haklarฤฑ vardฤฑr.” dedi.
Caceres, “ลirket arabuluculuk รงaฤrฤฑsฤฑ yaparsa, mรผzakere etmek iรงin orada olacaฤฤฑz.” dedi.
Madencilerin mรผzakereler baลlamazsa 3 Aฤustos’ta ilk madencilerin vardiyasฤฑyla greve baลlayacaฤฤฑ bildirildi.







