SocGen gelişen piyasalarda satış öneriyor

SocGen gelişen piyasalarda satış öneriyor

Societe Generale yaz aylarında gelişmekte olan piyasalarda zayıflama beklediğini belirtti

A+A-

 

Societe Generale yaz aylarında gelişmekte olan piyasalarda zayıflama beklediğini belirtti ve gelişen piyasaların para birimlerinde dolar karşılığı satış önerdi.

Gelişen piyasaların devlet ve şirket tahvilleri ile ilgilenen yatırımcılar için SocGen gelişen piyasa tahvillerinin ayı piyasasına döndüğünü belirtti ve portföylerde daha düşük riskli ülkelerin ve dönemselliği olan şirketlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Ülkeler içinde kendilerine özgü risklerin de artmaya başladığına dikkat çeken SocGen, bu açıdan, Yunanistan'ın çıkış ihtimaline, Türkiye'deki siyasi belirsizlikler, Ukrayna'nın borç yapılandırma sürecinin zorluklarına ve Venezuela'nın kredibilitesine yönelik endişelerin hortlamasına dikkat çekti.

SocGen'in gelişen piyasa stratejileri başkanı Guy Stear, "Mayıs ve Haziran ayların gelişen piyasaların varlıkları açısından acımasız aylar oldu ve son bir haftayı sallantılı geçirdiler. Aktif olarak işlem gören gelişen piyasa para birimleri Mayıs ayının ortalarından bu yana yüzde 5'e varan değer kayıpları yaşadı. 10 yıllık yerel para devlet tahvilleri aynı dönemde
25 baz puanlık artış yaşadı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.