Bloomberg’in haberine gรถre Societe Generale analistleri TCMB’in eylรผl toplantฤฑsฤฑnda 600 baz puanlฤฑk faiz artฤฑลฤฑyla beklentilerin รผzerine รงฤฑkmasฤฑnฤฑ รถngรถrรผyor
Societe Generale, Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑโnฤฑn eylรผl toplantฤฑsฤฑnda politika faizini %31โe yรผkselteceฤini, bunu dรถrdรผncรผ รงeyrekte 600 baz puanlฤฑk, 2024 birinci รงeyrekte ise 200 baz puanlฤฑk artฤฑลlarฤฑn takip edeceฤini belirterek faizin %40โa รงฤฑkarฤฑlacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrdรผ.
Aralarฤฑnda Phoenix Kalenโin de olduฤu SocGen analistleri yฤฑlฤฑn geri kalanฤฑnda liranฤฑn zayฤฑflamasฤฑnฤฑ bekliyor. Analistlerin yฤฑl sonu Dolar/TL beklentisi 30 seviyesinde.
Analistler โTCMB bรผyรผk ihtimal saฤlam faiz artฤฑลlarฤฑ yapacak, รถte yandan reel faizler enflasyondaki artฤฑล sebebiyle keskin bir ลekilde negatif kalacak. Daha fazla esneklik saฤlayan finansal รงevrenin normalleลmesi sรผreci orta vadede pozitif. Ancak bu durum kฤฑsa vadede lirayฤฑ zayฤฑflatabilecek riskler de teลkil ediyorโ dedi.
Analistler ithalat talebinin gรผรงlรผ kaldฤฑฤฤฑnฤฑ belirtirken cari aรงฤฑฤฤฑn turizm sezonunun sonunun sona ermesiyle birlikte bu kฤฑล yeniden artacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrdรผ.







