Soylu ihbar etti, Uğur Dündar hakkında Peker soruşturması açıldı

Soylu ihbar etti, Uğur Dündar hakkında Peker soruşturması açıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ihbarıyla gazeteci Uğur Dündar hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı

A+A-

Gazeteci Uğur Dündar hakkında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin yaptığı paylaşım ve konuşma nedeniyle iki yıl hapis cezası istendi. Dündar hakkında İstanbul Beykoz savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Beykoz Asliye Mahkemesi tarafından da kabul edildi.

Sözcü’den Ümit Türk’ün haberine göre davayla ilgili ihbarı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Soylu’nun ihbarında Uğur Dündar’ın, 25 Eylül 2021’de sosyal medya hesabından yaptığı, “Hayatım mafyalar, suç örgütleri, hırsızlar, hortumcular, uyuşturucu baronlarıyla mücadele etmekle geçti. Sedat Peker hakkında da haber yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki artık halk, onu bir suç örgütü lideri olarak değil, temiz toplum savaşçısı olarak görüyor” paylaşımıyla bir televizyon programında yaptığı, “Peker yolsuzluk ve hırsızlar konusunda irin toplamış bir çıbana iğne batırdı. Hakikat adına teşekkür etmemiz lazım” konuşması yer aldı. Bu değerlendirmeler ‘suçu ve suçluyu övmek’ olarak nitelendirildi.

İddianamede, bu ihbarın delil kabul edildiği belirtilerek, şöyle denildi: “Hakkında suç örgütü kurma suçundan yakalama kaydı bulunan Sedat Peker isimli şahsın yurtdışından internet aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımlar ve devlet yetkililerine karşı mesnetsiz iddiaları kapsamında, kamu düzeni açısından açık ve yakın tehlikelerin de ortaya çıktığının her türlü izahtan vareste olduğu, bu kapsamda şüphelinin aynı suç işleme kararı icrası kapsamında söylemleri ve paylaşımları kapsamında zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunu oluşturduğu anlaşılmaktadır.”

İlgili Haberler