S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq güçlü ekonomik verilerle yükseliyor

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq güçlü ekonomik verilerle yükseliyor

Son ekonomik verilerin resesyon korkularını yenmesinin ardından hisse senetleri yükseliyor.

A+A-

ABD hisse senetleri, güçlü ekonomik veriler ve mega büyüklüklerdeki artışın olası bir resesyona ilişkin korkuları yenmesinin ardından yükseliyor.

Dow Jones Industrial Average 208 puan ya da %0,6 yükselirken, S&P 500 %1,1 ve NASDAQ Composite %1,6 yükseldi.

Walgreens Boots Alliance, Inc. (NASDAQ:WBA) hisseleri, eczane zincirinin COVID aşılarına ve testlerine olan talebin azalması nedeniyle mali yıl kar görünümünü düşürmesinin ardından %9,4 düşmesine rağmen, altı günlük bir kayıp serisinin ardından Dow'un ilk kazanç seansı oldu.

Beklenenden iyi gelen ekonomik veriler iyimserliği artırdı

Dayanıklı mal siparişleri Mayıs ayında %1.7 artarak %1'lik düşüş beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Söz konusu veri, işletme harcamalarının yakından izlenen bir ölçütü. Temel mal siparişleri de %0,6 artarak beklentileri aştı.

Bugün açıklanan üçüncü veri olan tüketici güveni de 109,7 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Analistler 104 değerini bekliyorlardı. Yeni konut satışları ise 675.000 beklentisine karşılık yıllık 763.000 ile tahminleri aştı.

Resesyona ilişkin korkuların artmasıyla Pazartesi günü hisse senetleri değer yitirmişti. Federal Rezerv bu ayki toplantısında faiz artırımlarına ara verdi ancak enflasyonla mücadeleye devam ederken Temmuz ayı gibi erken bir tarihte yeni bir faiz artırımının da mümkün olabileceğinin sinyalini verdi.

Fed bir sonraki hamlesini yapmak için verileri izliyor

Wall Street ekonomistleri son haftalarda beklentilerini düşürmüş olsa da, yatırımcılar daha fazla faiz artırımının ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğinden endişe ediyor. Fed ise kararlarını verilere göre verdiğini söylüyor. Bu haftaki önemli raporlardan biri Mayıs ayı enflasyon rakamları olacak. PCE'nin %4,6 artması bekleniyor.

Vadeli işlem tüccarları, Fed'in Temmuz ayında faiz oranlarını çeyrek puan daha artırma olasılığını %75'in üzerinde görüyor.

Yatırımcılar bu hafta Portekiz'de düzenlenecek olan Avrupa Merkez Bankası Forumu'nda Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma da dahil olmak üzere üst düzey politika yapıcılardan daha fazla bilgi alacaklar.

Lordstown Motors iflas başvurusunda bulundu

Elektrikli araç üreticisi Lordstown Motors Corp. (NASDAQ:RIDE) hisseleri, iflas koruması istemesi ve kendisini satışa çıkarması nedeniyle %25 değer kaybetti. Tayvan merkezli üretici Foxconn'un (TW:2354) yatırımıyla ilgili bir anlaşmazlığı çözemedi.

Bulut analiz şirketi Snowflake Inc. (NYSE:SNOW) hisseleri, Nvidia (NASDAQ:NVDA) ile yapılan ve müşterilerin kendi verilerini kullanarak yapay zeka modelleri oluşturmasına olanak tanıyan bir anlaşmayla %4,6 yükseldi.

İlgili Haberler