S&P 500, Dow Jones ve Nasdq vadeli işlemlerde yükseldi

S&P 500, Dow Jones ve Nasdq vadeli işlemlerde yükseldi

Dow Vadeli Kontratları 20 puan veya %0,1, S&P 500 Vadeli Kontratları 10 puan veya %0,2 ve Nasdaq 100 Vadeli Kontratları 70 puan veya %0,5 yükseldi.

A+A-

ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü yükselişe geçerek, yatırımcılar ABD ekonomisinin sağlığı hakkında ipuçları sağlayacak daha fazla ekonomik verinin açıklanmasını beklerken haftaya zor bir başlangıç yaptıktan sonra toparlandı.

Dow vadeli kontratları 20 puan veya %0,1, S&P 500 vadeli kontratları 10 puan veya %0,2 ve Nasdaq 100 vadeli kontratları 70 puan veya %0,5 yükseldi.

Üç ana hisse senedi ortalaması Pazartesi gününü düşüşle kapatırken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yaklaşık %1,2'lik düşüşle başı çekti. Ancak bu kayıplara rağmen hem S&P 500 hem de NASDAQ Bileşik Haziran ayını %3'ün üzerinde bir artışla tamamlamaya hazırlanırken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yaklaşık %2,5 değer kazanmaya hazırlanıyor.

Ekonomik veriler bekleniyor

Endekslerdeki bu artışlar, ABD Merkez Bankası'nın bu ay faiz artırımlarına ara vermesi ancak gelen ekonomik verilere bağlı olarak bu yıl faizleri tekrar artırabileceğini belirtmesiyle gerçekleşti.

Cuma günü Federal Rezerv'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine ilişkin Mayıs ayı verilerinin açıklanması, Temmuz Fed toplantısı öncesinde duyarlılığı yönlendirmek açısından kilit önemde görülüyor.

Bunun öncesinde Salı günü en son yeni konut satışları, inşaat izinleri ve dayanıklı mal siparişleri açıklanacak.

Küresel çapta daha fazla faiz artırımı olası

Fed Haziran ayında faiz artırım döngüsüne ara vermiş olsa da, çoğu büyük ABD bankası ABD merkez bankasının Temmuz ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı daha yapmasını bekliyor.

Uluslararası Para Fonu'nun genel müdür yardımcısı Gita Gopinath, dünyanın merkez bankacılığı elitlerinin toplandığı Portekiz'in dağlık tatil beldesi Sintra'da yaptığı açıklamada, "Enflasyonun hedefe geri dönmesi çok uzun sürüyor. Bu da ECB de dahil olmak üzere merkez bankalarının, zayıflayan ekonomik büyüme risklerine rağmen enflasyonla mücadelede kararlı olmaları gerektiği anlamına geliyor," dedi.

Lordstown iflas başvurusunda bulundu, Foxconn'a dava açtı

Eczane zinciri Walgreens Boots Alliance (NASDAQ:WBA) ve yatırım bankası Jefferies Financial Group'un (NYSE:JEF) kazançları Salı günü açıklanacak.

Lordstown Motors (NASDAQ:RIDE), ABD'li elektrikli kamyon üreticisinin Salı günü erken saatlerde iflas koruma başvurusunda bulunmasının ardından ve aynı zamanda 170 milyon dolara kadar yatırım yapmadığı iddiasıyla Tayvanlı şirket Foxconn (TW:2354) aleyhine yasal işlem başlattığını duyurmasının ardından gündemde olacak.

Petrol geriledi; büyüme endişeleri sürüyor

Yatırımcıların, devam eden parasal sıkılaştırmanın yıl ilerledikçe ekonomik faaliyeti vuracağı ve petrol talebini azaltacağı endişesiyle ham petrol fiyatları Salı günü geriledi.

ABD ham petrol kontratları %1 düşüşle varil başına 68,94$'dan işlem görürken, Brent kontratı %1 düşüşle varil başına 73,64$'a geriledi.

Petrol piyasaları, Çin Başbakanı Li Qiang'ın dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan ülkesinin %5 civarındaki yıllık ekonomik büyüme hedefine ulaşacağını söylemesi ve bu hedefe ulaşmak için daha fazla teşvik sözü vermesinin ardından güne daha olumlu bir notla başlamıştı.

Amerikan Petrol Enstitüsü endüstri grubunun ABD petrol envanteri verileri Salı günü açıklanacak ve bunu ertesi gün Enerji Bilgi İdaresi'nin resmi verileri takip edecek.

Altın vadeli işlemleri 1.933,60$/ons seviyesinde yatay seyrederken, EUR/USD paritesi %0,4 artışla 1,0943 seviyesinden işlem görüyor

İlgili Haberler