Kapanฤฑลta Dow Jones endeksi 100 puanฤฑn รผzerinde deฤer kazandฤฑ ve yรผzde 0,3 artฤฑลla 33.586,52 puan oldu.
S&P 500 endeksi yรผzde 0,1 artarak 4.109,11 puana รงฤฑkarken, Nasdaq endeksi yรผzde 0,03 azalฤฑลla 12.084,36 puana geriledi.
Geรงen hafta aรงฤฑklanan istihdam raporunun ardฤฑndan yatฤฑrฤฑmcฤฑlar bu hafta yayฤฑmlanacak enflasyon verilerine odaklanฤฑrken pay piyasalarฤฑnda karฤฑลฤฑk bir seyir izlendi.
ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) New York ลubesinin yayฤฑmladฤฑฤฤฑ Tรผketici Beklentileri Anketi, Amerikalฤฑ tรผketicilerin kฤฑsa vadeli enflasyon beklentisinin martta yรผzde 4,2’den yรผzde 4,7’ye yรผkseldiฤini gรถsterdi.
Gelecek 3 yฤฑllฤฑk sรผreci kapsayan orta vadeli enflasyon beklentisi de martta 0,1 puan artarak yรผzde 2,8’e รงฤฑktฤฑ.
Fed yetkililerinin aรงฤฑklamalarฤฑ da takip edilirken, New York Fed Baลkanฤฑ John Williams, enflasyonun bu yฤฑl yรผzde 3,75 civarฤฑnda olmasฤฑnฤฑ, 2025’te yรผzde 2’ye dรผลmesini beklediฤini kaydetti.
Bu yฤฑl bรผyรผmenin yรผzde 1’in altฤฑnda olmasฤฑnฤฑ รถngรถrdรผฤรผnรผ ifade eden Williams, iลsizlik oranฤฑnฤฑn da kademeli bir ลekilde artacaฤฤฑnฤฑ tahmin ettiฤini bildirdi.







