S&P 500 Fed kararı sonrası tarihi kapanışa imza attı

S&P 500 Fed kararı sonrası tarihi kapanışa imza attı

Fed'in pandeminin başlangıcından bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürme yolunda olduğunun sinyalini vermesiyle S&P 500 endeksi tüm zamanların en yüksek seviyelerini gördü.

A+A-

Tarihi bir hareketle S&P 500 5.200'ü aştı. Kısa vadeli Hazine tahvilleri, yatırımcıların Haziran ayında Fed'in ilk faiz indirimi kararını verme olasılığını daha yüksek görmesiyle daha iyi performans gösterdi.

Fed yetkilileri bu yıl üç kez faiz indirimine gidilmesi yönündeki görüşlerini korudu ve tahvil varlıklarını azaltma hızını yavaşlatmaya yönelerek enflasyondaki son artıştan endişe duymadıklarını gösterdi. Jerome Powell, yetkililerin fiyatların düştüğüne dair daha fazla kanıt görmek istediklerini vurgulamaya devam ederken, "bu yılın bir noktasında" gevşemeye başlamanın uygun olacağını da söyledi.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 %1,2 yükselirken, Apple ve Tesla megacap'lerdeki ralliye öncülük etti. Geç saatlerde, Micron Technology yapay zeka donanımına olan talebin etkisiyle güçlü bir gelir tahmini yaptı. İki yıllık tahvil faizleri yedi baz puan düşerek %4,6'ya geriledi. Dolar geri çekildi.

İlgili Haberler