S&P 500 için BofA'dan 12 aylık öngörü

S&P 500 için BofA'dan 12 aylık öngörü

BofA'nın hazırladığı gösterge S&P 500 için 12 ayda yüzde 15,5 yükselişe işaret ediyor.

A+A-

Bank of America Corp. tarafından hazırlanan ve Wall Street stratejistlerinin hisse senetleri için tavsiye ettikleri yatırım oranlarını derleyen aykırı bir gösterge olan "Satış Tarafı Göstergesi/ Sell-Side Indicator",  "al" işaretine yaklaşıyor.

Savita Subramanian liderliğindeki BofA stratejistleri dün müşterilerine gönderdikleri notta, göstergenin mevcut seviyesinin önümüzdeki 12 ay içinde S&P 500 Endeksi için %15,5 fiyat getirisi anlamına geldiğini vurguladılar

Grubun analizine göre, bankanın "Satış Tarafı Göstergesi-SSI" Ekim ayında son bir yılın en büyük düşüşünü yaşadı ve hisse senetleri için yükselişe işaret eden aşırı derecede düşüşü gösteren bir seviyeye yaklaştı.

Subramanian, "SSI güvenilir bir karşıt gösterge olmuştur - başka bir deyişle, Wall Street aşırı derecede düşüş eğilimindeyken yükseliş sinyali vermiş ya da tam tersi olmuştur" diye yazdı.

S&P 500 Ekim ayında %2,2 düşerek 2020'nin başından bu yana ilk üç aylık düşüşünü yaşadı.

Bank of America'ya göre, tarihsel olarak, bankanın Satış Tarafı Göstergesi mevcut değerde veya daha düşük olduğunda, S&P 500 için 12 aylık ileriye dönük getiriler, medyan %21'lik bir kazançla, zamanın %95'inde pozitif olmuş.

İlgili Haberler