S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones vadeli endeksi yükselişte

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones vadeli endeksi yükselişte

Wall Street'te kısa haftanın ilk seansı öncesinde vadeli endeksler yatay, hafif yukarı yönlü seyir izliyor.

A+A-

Noel tatili nedeniyle 3 güne uzayan tatilin ardından yılın son haftasına başlayacak olan Wall Street'te vadeli endeksler hafif yukarı yönlü, yataya yakın bir seyir izliyorlar.

Analistler, son dönemdeki dalgalanmalar ve yıl sonuna doğru yaşanan 2Santa Rallisi" sonrasında yatırımcıların daha sakin hareket etmelerinin, bekleme pozisyonunda olmalarının kabul edilebilir olduğunu ifade ediyorlar.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 0.05, S&P 500 vadeli endeksi yüzde 0,08 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,12 arttırdı.

Enflasyon verilerinin artık geride kalmasıhnın ardından bu hafta Wall Street'te gözler ABD konut verileri ve haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edecek.

Fed'in 2024 yılının ilk yarısında faiz indireceği umutları hissi senedi piyasalarını canlı tutmaya devam ederken The Kobeissi Letter'dan Adam Kobeissi, "Yatırımcılar coşkuyu satın aldıkça kısa vadeli piyasa ivmesinin devam etmesi muhteme. S&P 500'ün aşırı alım teknik göstergelerini açıkça göz ardı etmesi ve düz çizgisel yüksek fiyat hareketi bu görüşü güçlendiriyor" dedi.

Kobessi, "Ayrıca, jeopolitik gerilimlerin kontrol altına alındığına dair umutların sürmesi ve petrol fiyatlarının yanı sıra diğer emtia fiyatlarının da önemli ölçüde düşmesi, Fed'in enflasyonla mücadelesini desteklemeye devam edecektir" dedi.

Bu haber toplam 3620 defa okunmuştur
İlgili Haberler