Wall Street'te borsa fonlarının neredeyse yarısı zararda

Wall Street'te borsa fonlarının neredeyse yarısı zararda

Wall Street'te Borsa Yatırım Fonu ürünlerinin neredeyse yarısı zarar ediyor.

A+A-

Citigroup  tarafından yapılan bir analize göre, ABD'de kote olan 3.300'den fazla Borsa Yatırım Fonu'nun (ETF) yaklaşık üçte biri ile yarısı arasında bir bölümü yıllık işletme maliyetlerini karşılayamıyor. Citi bu analizi yaparken fonların 200.000 ila 350.000 dolar arasında sabit maliyetleri olduğunu ve 7,5 baz puana kadar değişken finansman maliyete sahip olduğunu varsaydı.

"Bu, sektörün hiç bitmeyecekmiş gibi görünen ücret savaşının acı verici bir yan ürünü" değerlendirmesini yapan Citi, ETF gider oranlarının BlackRock, Vanguard Group ve State Street Global Advisors'ın başı çektiği, ihraççıların giderek doymuş bir pazarda rekabet etmesiyle varlık sınıfları genelinde düştüğünü vurguladı. 

Scott Chronert'in de aralarında bulunduğu analistler, "Olgunlaşmakta olan bir sektörde hâlâ elde edilebilecek kârlar var, ancak başarı her zaman yaygın olmayabilir. Tipik olarak, daha yüksek ilişkili ücretlere sahip stratejiler, işletme maliyetlerini karşılama veya ihraççıları için daha önemli ücretler kazanma konusunda daha yüksek yüzdelere sahip olma eğilimindedir" dedi.

İhraççılar girişleri çekmek için marjdan fedakârlık etmeye hazırlar. Örneğin, State Street Ağustos ayında 2 milyar dolarlık SPDR Portföy Yüksek Getirili Tahvil ETF'sinin (SPHY) ücretini yarıya indirerek beş baz puana düşürdüğünde, 600 milyon dolardan fazla fon girişi oldu.

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler