S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle kapandı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yükselişle kapandı

S&P ve Nasdaq, enflasyon verilerinin faiz indirimi görüşünü güçlendirmesiyle yükselişle kapandı.

A+A-

S&P 500 ve Nasdaq, yapay zeka ile bağlantılı teknoloji hisselerinin desteğiyle Perşembe gününü yükselişle kapatırken, enflasyon verileri ve Fed yetkililerinin yorumları merkez bankasının faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin beklentilerin şekillenmesine yardımcı oldu.

Ağır yonga üreticisi Nvidia (NVDA.O) gösterge S&P endeksine ve Nasdaq'a en büyük desteği verirken, daha küçük rakibi Advanced Micro Devices (AMD.O) yükseldi. Bu ve diğer teknoloji şirketleri, yapay zeka ile ilgili büyüme beklentileri konusundaki iyimserlikle son aylarda Wall Street'teki rallinin merkezinde yer aldı.

Nvidia'nın üst düzey işlemcileriyle üretilen yapay zeka için optimize edilmiş sunucular satan Dell Technologies (DELL.N), zilden sonraki raporu öncesinde yükseldi.

CME'nin FedWatch Tool'una göre, Ticaret Bakanlığı raporunun ABD fiyatlarının Ocak ayında hizmet maliyetlerindeki güçlü artışlar nedeniyle beklentilere paralel olarak yükseldiğini ve yıllık enflasyonun son üç yılın en düşük seviyesinde olduğunu göstermesinin ardından, yatırımcılar Fed'in Haziran ayında faiz indirimine gideceğine dair bahislerini artırdı.

Ön verilere göre, S&P 500 (.SPX), 27,78 puan veya %0,51 değer kazanarak 5.095,78 puana ulaşırken, Nasdaq Composite (.IXIC), 144,19 puan veya %0,90 değer kazanarak 16.091,93'e yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması (.DJI), 24,07 puan ya da %0,07 artışla 38.973,09'a yükseldi.

Üç ana endeksin her biri Şubat ayı için bir kazanç kaydederek üst üste dördüncü aylık yükselişini gerçekleştirdi.
Atlanta Fed Başkanı ve oy hakkına sahip üyesi Raphael Bostic, Fed'in %2'lik enflasyon hedefine giden yolun inişli çıkışlı olacağını söyleyerek para politikasında verilere bağlı bir yaklaşım benimsediğini vurguladı ve merkez bankasının faizleri "yaz aylarında" düşüreceği görüşünü tekrarladı.

İlgili Haberler