S&P 500 ve Dow Jones düşüşle, Nasdaq yükselişle kapandı

S&P 500 ve Dow Jones düşüşle, Nasdaq yükselişle kapandı

Fed kararı sonrası yükselişini sürdüren New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

A+A-

New York borsası karışık seyirle kapandı. Kapanışta Dow Jones endeksi 300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,77 azalışla 39.475,90 puana düştü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,14 azalarak 5.234,18 puana inerken, Nasdaq endeksi yüzde 0,16 kazançla 16.428,82 puana yükseldi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar 3 faiz indirimi yapabileceğine dair devam eden iyimserlikle dün rekor seviyelere çıkan endekslerde, haftanın son işlem gününde karışık seyir izlendi.

Dün New York borsasındaki ilk işlem gününe yüzde 48 kazançla güçlü bir başlangıç yapan Amerikan sosyal haber ve tartışma sitesi Reddit'in hisseleri bugün ise yaklaşık yüzde 9 düştü.

Tesla'nın hisseleri, satış büyümesinin yavaşlaması nedeniyle Çin'deki elektrikli araç üretimini azalttığına dair haberler sonrasında yaklaşık yüzde 1 değer kaybetti.

Dün yayımladığı bilançosunda beklentilerin üzerinde kar açıklayan ABD'li kargo ve lojistik şirketi FedEx'in hisseleri, yüzde 7'nin üzerinde yükseldi.

Kanada merkezli spor giyim şirketi Lululemon'un hisseleri ise Kuzey Amerika'daki büyüme yavaşladığı için zayıf görünüm tahmini nedeniyle yüzde 16'ya yakın değer kaybetti.

ABD'li spor ürünleri şirketi Nike'ın hisseleri de Çin'de satışların yavaşlaması ve zayıf görünüm bildirmesi nedeniyle yaklaşık yüzde 7 geriledi.

Öte yandan, Nasdaq borsasında işlem gören Digital World Acquisition'ın yönetim kurulu, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın medya şirketi Trump Media & Technology Group ile birleşme anlaşmasını onayladı. Böylelikle kaynak arayışında olan Trump'ın, sosyal medya platformu "Truth Social"ın halka arz edilmesinin önü açılırken, Digital World Acquisition'ın hisseleri bugün yaklaşık yüzde 14 düşüş kaydetti.

İlgili Haberler