S&P 500, ve Nasdaq tekonoloji hisselerindeki satışlarla geriliyor

S&P 500, ve Nasdaq tekonoloji hisselerindeki satışlarla geriliyor

FED Başkanı Powell'ın Kongre'de yaptığı konuşmanın ardından Nasdaq'ta teknoloji hisselerinde satışlar arttı

A+A-

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın enflasyonla mücadelede daha yüksek faizlere ihtiyaç duyulduğuna dair uyarısı ve tahminlerin aksine ABD merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşılmadığı gerçeği, ABD hisse senetlerinin tahvillerle birlikte değer kaybetmesine neden oldu.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 2 puan düşüşle yatay seyrederken, S&P 500 %0,4 geriledi. Yapay zeka sektöründeki firmaların zayıflığı nedeniyle seans içinde Nasdaq 100, Nvidia Corp. şirketinin %2,1'lik düşüşüne paralel olarak %1'in üzerinde değer kaybetti. Teknoloji odaklı endeks, düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Eğer bu düşüş devam ederse, Mayıs ayının başından bu yana en uzun kayıp serisi olacak. FedEx Corp., talepteki zayıflama sonucunda, analistlerin genel tahminlerinin altında kalan ekonomik görünümü nedeniyle değer kaybetti. En yüksek faiz duyarlılığına sahip olduğu düşünülen iki yıllık Hazine getirileri %4,7'ye yükseldi.

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelede daha yüksek faiz oranlarına ihtiyaç olduğunu tekrarladı. Kongre'ye sunulan altı aylık raporda, merkez bankasının %2'lik enflasyon hedefini desteklediğini belirtirken, bu yıl için iki faiz artırımı tahminini "oldukça iyi bir tahmin" olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz haftaki FED faiz oranlarını değiştirmezken, iki çeyrek puanlık ek faiz artışı veya yarım puanlık bir artış sinyali verilmişti. O tarihten bu yana, para piyasaları Temmuz ayında çeyrek puanlık bir artışa yaklaşık %80 ihtimal veriyor.

İlgili Haberler