S&P 500'de alarm! Apple'dan sonra Nvidia da düzeltme bölgesine giriyor

S&P 500'de alarm! Apple'dan sonra Nvidia da düzeltme bölgesine giriyor

Nvidia Hisseleri Düzeltme Bölgesine Yaklaşıyor: Teknoloji Devlerinin Hisselerinde Alarm

A+A-

New York borsasında teknoloji hisselerinde yaşanan dalgalanmalar devam ediyor. 2023'ün ikinc iyarısı ve bu yılın ilk çeyreğinin favori hissesi Nvidia Corp., hisseleri salı günü %3,3'lük bir düşüşle düzeltme bölgesine yaklaştı. Fiyatın teknik olarak 855,02$'ın altında kapanması halinde, Nvidia da Apple ve Tesla gibi düzeltme yaşayan teknoloji devleri arasına katılacak.

Nvidia'nın gerilemesine karşın, Alphabet, Amazon, Meta ve Microsoft'tan oluşan "Muhteşem Yedi"nin diğer dört üyesi tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem görüyor. Hatta Alphabet hisseleri 155,45 $ ile yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Nvidia'nın düşüşü çip sektöründe de yankı buluyor. Çünkü tıpkı yükselişinde olduğu gibi düşüşünde de benzerlerini peşinden zürüklüyor. Super Micro Computer Inc. ve ARM Holdings PLC hisseleri de önemli kayıplar yaşıyor. Intel Corp. ise art arda altıncı gün düşüş yaşıyor.

Yine de analistler Nvidia'nın uzun vadeli beklentileri konusunda temkinli. Örneğin Davidson analisti Gil Luria, 2024 ve sonrasında şirketin performansının umut verici olduğunu kabul etmekle birlikte, küçülen modeller, talep dinamiklerindeki değişimler ve artan rekabetin risk oluşturduğunu belirtiyor. Luria, bu faktörler göz önüne alındığında Nvidia hisseleri için nötr notunu koruyor.

 

İlgili Haberler