S&P 500'de boğa piyasası devam ecek mi? Tarihsel veriler ne diyor

S&P 500'de boğa piyasası devam ecek mi? Tarihsel veriler ne diyor

NEw York borsasına ait tarihsel veriler boğa rallisinin yaşam döngüsünün sadece %30'unu tamamlamış olabileceğini ve en az 2027 yılına kadar devam edebileceğini gösteriyor.

A+A-

Ned Davis Research (NDR) tarafından yapılan yeni bir analiz, New York borsasındaki mevcut boğa rallisinin daha uzun süre devam edebileceğini ve tarihsel ortalamalara göre potansiyel süresinin sadece yarısına ulaştığını gösteriyor.

NDR'nin Çarşamba günü yayınladığı rapora göre, hisse senedi piyasalarındaki boğa rallisi 344 işlem gününü geride bıraktı. Buna karşılık, tarihsel verilere göre ortalama bir boğa piyasası 694 işlem günü sürüyor. Bu da, önümüzdeki dönemde piyasada daha fazla yükseliş olabileceğini gösteriyor.

NDR, S&P 500'ün ayı piyasasına giriş eşiği olarak kabul edilen %20'lik düşüşten kaçındığı süreyi takip eden bir duyarlılık grafiği oluşturdu

.NDR note

NDR'nin kıdemli portföy stratejisti Pat Tschosik, bu grafikler hakkında şunları söyledi: "Bu düzeltme grafiklerindeki üçgenlerin boyutuna bakarak bir endeksin mevcut seyrinin geçmişe göre 'uzun soluklu' olup olmadığını anlayabiliyorum." Tschosik, "S&P 500 için mevcut duruma bakıldığında, nispeten küçük bir üçgen görülüyor. Bu da, mevcut rallinin uzunluğunun aşırı olmadığını gösteriyor," dedi.

NDR'nin borsanın mevcut durumunu tanımladığına inandığı boğa piyasasının ortalama süresi de göz önüne alındığında, görünüm daha da iyimser hale geliyor. Ortalama olarak, boğa piyasaları 1.105 gün sürüyor. Bu da, devam eden boğa rallisinin yaşam döngüsünün sadece %30'unu tamamlamış olabileceğini ve en az 2027 yılına kadar devam edebileceğini gösteriyor.

 

İlgili Haberler