S&P 500'ün kazancı şimdiden % 10'u geçti

S&P 500'ün kazancı şimdiden % 10'u geçti

Teknoloji rallisi ile S&P 500'de bu yılın kazancı daha şimdiden yüzde 10'u geçti

A+A-

Teknoloji şirketlerinin güçlü performansı, S&P 500 endeksinin bu yılki kazançlarını %10'a çıkardı. Ayrıca, Cuma günü yayınlanacak olan istihdam raporu öncesinde, Haziran ayında Federal Rezerv'in faiz artırımı yapmayacağı beklentisi tahvil getirilerini düşürdü.

Yapay zeka teknolojilerinin hızlı ilerlemesi, Nvidia Corp.'un hisse senedi fiyatlarını %5 üzerinde yükselterek Nasdaq 100'ün kazançlarını artırmasını sağladı. Ayrıca, Hazine faizlerinde bir düşüşe neden olan zayıf fabrika verilerinin ardından, Mayıs ayında megacap şirketlerin hisse senedi fiyatları %17 arttı.

S&P 500 endeksi Perşembe günü %1 yükselerek 4.200 puan seviyesine çıktı. Bu, 2017'den bu yana Wall Street stratejistlerinin tahsis önerilerine dayanarak "al" sinyali verme eğiliminde olan bir karşıtlık göstergesine göre en yüksek seviye.

Broadcom Inc.'in kapanış zilinden sonra açıklayacağı sonuçlar, sektörün yapay zeka destekli gelir artışı potansiyeli konusundaki beklentileri karşılayıp karşılamadığına dair bir gösterge olacak.

Cuma günü yayınlanacak olan aylık istihdam raporuna hazırlanan yatırımcılar, Federal Rezerv'in Haziran ayında parasal sıkılaştırma politikasına bir ara verebileceğini öngörüyorlar.

ABD Hazine Bakanlığı, yasal borç limiti ile ilgili kısıtlamaların devam etmesi durumunda, önümüzdeki Pazartesi günü planlanan üç ve altı aylık bono ihalelerini "geçici olarak" erteleyebileceğini açıkladı.

Piyasaların genel durumuna bakıldığında, S&P 500 %1, Nasdaq 100 %1,4 ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması %0,6 arttı. Kripto para piyasalarında ise Bitcoin %0,6 düştü, Ether %0,3 arttı. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi %3,61'e düşerken, dolar endeksi %0,6 geriledi.

İlgili Haberler