S&P de İsrail'in kredi notu görünümünü değiştirdi

S&P de İsrail'in kredi notu görünümünü değiştirdi

S&P, İsrail'in kredi notu görünümünü jeopolitik riskler nedeniyle negatife çevirdi. İsrail ekonomisinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 5 daralacağını tahmin ediyor.

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İsrail'in kredi notu görünümünü jeopolitik riskler nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

S&P, İsrail'in kredi notunu "AA-" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdiğini açıkladı.

Negatif görünüm, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılması ya da İsrail'in kredi ölçümlerinin beklenenden daha olumsuz etkilenmesi riskini yansıtıyor.

S&P, şu anda çatışmanın Gazze merkezli kalacağını ve 3 ila 6 aydan fazla sürmeyeceğini varsayıyor. Ancak, çatışmanın daha geniş bir alana yayılarak İsrail'deki ekonomi ve güvenlik durumu üzerinde daha belirgin bir etki yaratma riskinin de mevcut olduğunu belirtiyor.

İsrail ekonomisinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde üçüncü çeyreğe kıyasla yüzde 5 daralacağının ardından 2024'ün başlarında toparlanacağını tahmin ediyor.

S&P'nin kararı, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların son dönemde tırmanmasının ardından geldi. Fitch Ratings ve Moody's de İsrail'in kredi notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı.

İlgili Haberler