Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu (SPK), รates Elektrik รretim Aล, ลeker Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล ve Batฤฑ Ege Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ Aล’nin halka arzฤฑnฤฑ onayladฤฑ.
SPK haftalฤฑk bรผltenine gรถre, Kurul, รates Elektrik รretim Aล’nin 57,15 liradan, ลeker Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล’nin 7 liradan ve Batฤฑ Ege Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm Ortaklฤฑฤฤฑ Aล’nin 3 liradan halka arz baลvurusunu onayladฤฑ.
Kurul, Hacฤฑ รmer Sabancฤฑ Holding Aล’nin 59 milyon 972 bin 38 liralฤฑk, OYAK รimento Fabrikalarฤฑ Aล’nin 86 milyon 784 bin 965 liralฤฑk, Bizim Toptan Satฤฑล Maฤazalarฤฑ Aล’nin 20 milyon 476 bin 74 liralฤฑk bedelli sermaye artฤฑrฤฑmฤฑ baลvurusu ile Margรผn Enerji รretim Sanayi ve Ticaret Aล’nin 770 milyon liralฤฑk, Naturel Yenilenebilir Enerji Aล’nin 132 milyon liralฤฑk, Esenboฤa Elektrik รretim Aล’nin 196 milyon liralฤฑk bedelsiz sermaye artฤฑrฤฑmฤฑnฤฑ onayladฤฑ.
Ak Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล’nin 6 milyar liralฤฑk, Burgan Finansal Kiralama Aล’nin 1 milyar 500 milyon liralฤฑk, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Aล’nin 900 milyon liralฤฑk, ฤฐstanbul Faktoring Aล’nin 100 milyon liralฤฑk, DYO Boya Fabrikalarฤฑ Sanayi ve Ticaret Aล’nin 900 milyon liralฤฑk, Destek Yatฤฑrฤฑm Bankasฤฑ Aล’nin 250 milyon liralฤฑk ve 30 milyon dolarlฤฑk, TAV Havalimanlarฤฑ Holding Aล’nin 750 milyon dolarlฤฑk ve ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi’nin 715 milyon 158 bin dolarlฤฑk borรงlanma aracฤฑ tahsisi baลvurusu da Kurul tarafฤฑndan onaylandฤฑ.
Kurul, Destek Yatฤฑrฤฑm Menkul Deฤerler Aล รผnvanlฤฑ bir aracฤฑ kurum kuruluลuna izin verilmesi baลvurusunun olumlu karลฤฑlanmasฤฑna karar verdi.
Tรผrkiye’de yerleลik kiลilere yรถnelik olarak internet aracฤฑlฤฑฤฤฑyla yurt dฤฑลฤฑnda kaldฤฑraรงlฤฑ iลlem yaptฤฑrฤฑldฤฑฤฤฑ belirlenen 66 internet sitesine eriลimin engellenmesi iรงin Sermaye Piyasasฤฑ Kanunu’nun 99. maddesinin dรถrdรผncรผ fฤฑkrasฤฑ uyarฤฑnca hukuki iลlemlerin yapฤฑlmasฤฑ kararฤฑ alฤฑndฤฑ.
Hacฤฑ รmer Sabancฤฑ Holding Aล tarafฤฑndan, Exsa Export Sanayi Mamulleri Satฤฑล ve Araลtฤฑrma Aล’nin 30 Haziran 2023 tarihli finansal tablolar esas alฤฑnarak tรผm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bรผtรผn halinde devralฤฑnmasฤฑ suretiyle Hacฤฑ รmer Sabancฤฑ Holding Aล bรผnyesinde birleลilmesi iรงin hazฤฑrlanan duyuru metninin ve OYAK รimento Fabrikalarฤฑ Aล tarafฤฑndan, OYAK Denizli รimento Aล’nin 30 Haziran 2023 tarihli finansal tablolar esas alฤฑnarak tรผm aktif ve pasifleriyle birlikte bir bรผtรผn halinde devralฤฑnmasฤฑ suretiyle OYAK รimento Fabrikalarฤฑ Aล bรผnyesinde birleลilmesi iรงin hazฤฑrlanan duyuru metninin Kurulca onaylanmasฤฑ talebinin olumlu karลฤฑlanmasฤฑna karar verildi.







