Spot altın 1.600 doların üzerini gördü

Spot altın 1.600 doların üzerini gördü

ABD üssüne basiltik füze saldırısı  düzenlemesi uluslararası piyasalarda başta altın olmak üzere değerli  metal fiyatlarında sert yükselişin yaşanmamasını yol açtı.

A+A-

İran'ın Irak'ta bulunan 2 ABD üssüne basiltik füze saldırısı  düzenlemesi uluslararası piyasalarda başta altın olmak üzere değerli  metal fiyatlarında sert yükselişin yaşanmamasını yol açtı.

Yatırımcıları güvenli liman arayışına yönlendiren bu gelişme  sonrasında uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1.611 dolar/ons  seviyesine kadar yükseldi. Bu, Mart 2013'ten bu yana görülen en yüksek  seviye olarak kayıtlara geçti. Altın, şu sıralarda da düne göre yüzde 1,20 artışla 1590,79 dolar/ons  seviyesinden işlem görüyor.

Paladyum fiyatının 2.062 dolar/ons seviyesine yükselerek rekor  kırdığı bu sabah, gümüş düne göre yüzde 0,71 artışla 18,51 dolar/ons  ve platin yüzde 0,22 artışla 972,83 dolar/ons seviyesinden işlem  görüyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.