Spotify CEO'su: Podcast'lerde yapay zeka konuşmaları yüzde 500 arttı

Spotify CEO'su: Podcast'lerde yapay zeka konuşmaları yüzde 500 arttı

Spotify CEO'su, podcast yayınlayanların yapay zeka hakkında konuşmadan duramadığını söylüyor ve geçtiğimiz ay bu konudaki bölümlerin %500 arttığını belirtiyor.

A+A-

Yapay zeka konusundaki heyecan artmaya devam ederken, Spotify podcast yayıncıları da harekete geçiyor.

CEO Daniel Ek Perşembe günü attığı tweette, Spotify'da yapay zeka ile ilgili günlük podcast bölümlerinin sayısının son 30 gün içinde neredeyse %500 arttığını söyledi.

"Yapay zeka hakkında konuşmak şu anda her yerde" diyen Ek, "Spotify'da nasıl trend olduğuna baktım - ve büyüme oldukça çılgınca." sözlerini kaydetti.

İsveçli milyarder, aynı sayının 2023'ün başından bu yana yaklaşık %400 arttığını da sözlerine ekledi.

Son patlamanın bir örneği olarak, bilgisayar bilimcisi Lex Fridman'ın son 30 gündeki podcast bölümlerinin altısı da yapay zekayı tartışıyor.

Fridman, MIT'de çalışırken yapay zeka üzerine ortak çalışmalara imza attı, ancak Insider'dan Julia Black'in bildirdiği gibi aşı güvenliği ve cinsiyet rolleri üzerine tartışmalı tartışmalarının yanı sıra, yapay zeka şimdi daha yüksek önceliğe sahip görünüyor.

Bir kullanıcının sorusuna yanıt olarak Ek, "yaratıma yardımcı olmak için yapay zekayı kullanacak tonlarca araç olacağını ve bu nedenle platformda büyük bir şey olacağını" düşündüğünü söyledi.

Ek'in tweeti, Financial Times'ın Spotify'ın Boomy şirketinden on binlerce yapay zeka tarafından üretilen şarkıyı kaldırdığı haberinden iki gün sonra geldi.

Ancak bunun tek nedeni "yapay akış" - izleyici sayılarını şişirmek için kullanılan botlar - ve AI müzik girişimi tarafından yüklenen parçaların %93'ünün hala çevrimiçi olmasıydı.

Şubat ayında Spotify, ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI'nin teknolojisini kısmen kullanan yapay zeka destekli bir öneri aracı olan yeni DJ özelliğini tanıttı.

İlgili Haberler