Yapay zeka ile saatte 25 dolar kazanmak çok kolay

Yapay zeka ile saatte 25 dolar kazanmak çok kolay

Yapay zekayı diğer dillerde daha iyi yazması için eğiterek saatte 25 dolara kadar kazanabilirsiniz.

A+A-

Yapay zeka ve diğer dillere ilgi duyan biriyseniz sizin için uygun bir iş var. Bir veri etiketleme şirketi olan Scale AI, farklı dillerde daha iyi yazarlar olmaları için üretken yapay zeka modellerini eğitecek yazarlar için iş ilanları yayınladı. Şirket, örneğin İspanyolca, Mandarin, Almanca, Vietnamca, Farsça ve İsveççe gibi diller arasında çeviri yapabilecek yazarlar arıyor.

İş ilanına göre, yazarlar işe alındıkları dil için yapay zeka modeli yanıtlarını sıralamak, bir konu hakkında kısa hikayeler yazmak ve bir yapay zeka modeli tarafından üretilen metnin gerçeklere uygunluğunu kontrol etmek gibi farklı açık projeler üzerinde çalışacaklar.

İlana göre, tercih edilen adayların profesyonel çevirmen olarak bir geçmişi veya metin yazarı, gazeteci veya teknik yazar olarak profesyonel yazma deneyimi var. Adaylar ayrıca beşeri bilimler veya yazma alanlarında bir lisans veya yüksek lisans derecesine kayıtlıysa veya tamamladıysa başvurabilir.

Yazarlar uzaktan çalışabilir ve esnek saatlere sahip olabilirler, ancak iş ilanına göre Scale haftada en az 20 saat çalışmayı gerektiriyor.

Kazançlar her bir iş ilanında farklılık gösteriyor, ancak yazarlar saatte 25 dolara kadar kazanabiliyor. Örneğin, İspanyolca yazar ilanında, iş tanımında İspanya'daki İspanyolca uzmanlarının saatte 18,50 dolar kazanabileceği, ancak ABD merkezli adayların deneyime bağlı olarak saatte 25 dolar kazanabileceği belirtiliyor. İlanlara göre kazançlar haftalık olarak gönderiliyor.

İlana göre pozisyon, bir Scale AI iştiraki ile sözleşme yapılmasını içeriyor. Yapay zeka şirketlerinin, geniş dilli modellerini eğitmek ve geliştirmek için veri etiketleme yüklenicilerinden oluşan ordulara güvendikleri biliniyor.

Örneğin ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI'nin, GPT AI modelini geliştirmeye yardımcı olmak için 2022'nin sonlarında dünya çapında yaklaşık 1.000 yükleniciyi işe aldığı bildirildi. Insider'dan Aaron Mok'un daha önce bildirdiğine göre, OpenAI ile çalışan bir firma olan Invisible Technologies'deki yükleniciler GPT'nin kodlama, daha iyi iletişim kurma ve ayrıca belirli şeyleri söylememe yeteneğini geliştirmek için çalışıyorlar.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler