Suriye'ye operasyon açıklaması ile dolarda yeni rekor

Suriye'ye operasyon açıklaması ile dolarda yeni rekor

Erdoğan'ın Rusya'yı hedef alan ve Suriye'de yeni bir operasyon sinyali verdiği açıklama ile dolar 8.32'yi de geçti

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP grup toplantısında Rusya'yı hedef alan ve Suriye'de yeni bir operasyon sinyali verdiği açıklama ile dolar 8.32'yi de geçti. Euro ise 9.7799'u gördü.

Perşembe günü TCMB'nin faiz kararının ardından hızlanan TL'deki erime Fransa ile ilişkilerde tansiyonun yükselmesi başta olmak üzere artan siyasi gerginlikler nedeniyle bu haftaya yeni rekorlarla başlamıştı.

TCMB'nin faiz kararı öncesi 22 Ekim'de 7.7808 seviyesinde olan dolar sadece bir haftada TL karşısında yüzde 7 değer kazandı. TL'nin son 3 aydaki değer kaybı ise yüzde 20'yi geçmiş durumda

Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

"Suriye topraklarına çöreklenen ama DEAŞ ile bizim kadar mücadelesi olmayan kişiler artık bu orta oyununu bir kenara bırakmalıdır. Türkiye'nin gücü, gerekiyorsa, Suriye'yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir."

"Bize verilen sözler tutularak buralardaki tüm teröristler belirlediğimiz hattın dışına çıkartılmazsa, ihtiyaç duyduğumuz her an harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum."

"DEAŞ ile gerçek anlamda sadece Türkiye mücadele etmektedir. Rusya'nın İdlib bölgesindeki Suriye Milli Ordusu güçlerinin eğitim merkezine yönelik saldırısı bölgede kalıcı barış ve huzurun istenmediğinin işaretidir."

Ayrıntılar geliyor...

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.