Suudi Arabistan ulusal petrol ลirketi Saudi Aramco, Asya’ya gรถnderilen gelecek ay vadeli Arab Light petrolรผnรผn varil fiyatฤฑnฤฑ 9.35 dolara yรผkseltti. Nisan’da bu rakam 4.40 dolardฤฑ. Bloomberg anketine katฤฑlan traderlar da fiyatlarda artฤฑล bekliyordu.
Suudi Arabistan’ฤฑn bu hamlesi, OPEC+‘nin Perลembe gรผnรผ petrol รผretiminde kademeli artฤฑล kararฤฑnฤฑn ardฤฑndan geldi. Suudi Arabistan ve Rusya รถncรผlรผฤรผndeki 23 รผlkeden oluลan OPEC+, ABD’nin de aralarฤฑnda bulunduฤu bazฤฑ รผlkelerin fiyat artฤฑลฤฑnฤฑ รถnlemek iรงin รผretimi hฤฑzlandฤฑrma รงaฤrฤฑlarฤฑnฤฑ yanฤฑtsฤฑz bฤฑrakmฤฑลtฤฑ.
Moskova hรผkรผmetinin Ukrayna’yฤฑ iลgali finans piyasalarฤฑnda รงalkantฤฑya neden olmuล, petrolรผn varil fiyatฤฑ da 100 dolarฤฑ aลmฤฑลtฤฑ.
Birรงok alฤฑcฤฑ bu geliลmeyle birlikte Rusya’dan petrol ithalatฤฑnฤฑ durdurdu. Baฤฤฑmsฤฑz enerji ve emtia ticaret ลirketi Vitol Group, รผlkeden petrol akฤฑลฤฑnฤฑn รผรงรผncรผ รงeyreฤe kadar 1-3 milyon varil aralฤฑฤฤฑnda azalacaฤฤฑ tahmininde bulundu.







