Tarkim, 2 milyar 257 milyon TL değerleme ile halka arz ediliyor

Tarkim, 2 milyar 257 milyon TL değerleme ile halka arz ediliyor

Tarkim, Borsa’da Satış-Sabit Fiyat ile talep toplama yöntemiyle 5-6 Eylül'de halka arz edilecek

A+A-

Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret AŞ halka arzı 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde, Borsa’da Satış-Sabit Fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Şirket'in 16 milyon TL olan mevcut sermayesinin 21 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 5 milyon TL payın satışı yapılacak. 1 TL nominal değerli paylar 107,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 23,81 olacak.

Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu "TARKM.HE" olarak belirlendi.

Tarkim hakkında

TARKİM Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2009 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez ve Bölge Birlikleri ile Gübre Fabrikaları Türk A.Ş tarafından 16.000.000 TL sermaye ile Manisa ilinde kuruldu. Firma, bitki koruma ürünleri imalatı, satışı ve pazarlaması alanında faaliyet gösteriyor. Ayrıca, yakın bir gelecekte halk sağlığı ve ilaçları imalatı, satışı ve pazarlaması planları da bulunuyor.

Tesisleri toplam 20.020 m² arazi üzerine kurulu, bunun 7.800 m²'si kapalı alandır. Kapalı alanlarında üretim tesisleri, herbisit, insektisit, fungisit, bitki gelişim düzenleyicisi ve sıvı ilaçlar ünitesi, toz ilaçlar ünitesi, depolar, idari ve sosyal binalar ile birlikte kalite ve ARGE laboratuvarları bulunmaktadır. Üretim tesislerinde dünya standartlarına uygun İnsektisitler, Herbisitler, Fungisitler, Akarasitler, Bitki Gelişim Düzenleyicileri, Nematositler, Mollussisitler, Defoliantlar, Rodentisitler ve Fumigant gruplarından bitki koruma ürünleri üretilmektedir. İşletmenin yıllık üretim kapasitesi 12.080 ton'dur.

TARKİM, Türkiye'nin ekolojik yapısına uygun 176 farklı zirai ilacı portföyünde bulundurmaktadır ve bu alandaki çalışmalarını sürdürerek tarım sektörüne önemli bir katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Tarkim Bitki Koruma, geniş bir satış ve dağıtım ağına sahiptir. 7 bölgede bulunan profesyonel personeli ile öncelikle 1625 Tarım Kredi Kooperatifi ve diğer tarımsal birliklere, zirai ilaç bayilerine hizmet vermektedir. Ayrıca, Türkiye pazarının yanı sıra Mısır, Kıbrıs, İran, Irak, Afganistan, Libya, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelere ihracat yapmakta ve ihracat çalışmalarını genişleterek önde gelen ihracatçılardan biri olmayı amaçlamaktadır.

TARKİM Bitki Koruma, Türk çiftçisine yüksek kaliteli, güvenilir ve ekonomik ürünler sunmanın yanı sıra, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atıkların azaltılmasını ve tüm faaliyetlerinde insan sağlığı ve çevrenin korunmasını amaçlayarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmayı hedeflemektedir. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri İştirak şirketlerinden biri olarak üretim ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmektedir.

HALKA ARZ GELİRİ NASIL KULLANILACAK

İlgili Haberler