TBMM’deki görüşme sonrası Binance'ten açıklama

TBMM’deki görüşme sonrası Binance'ten açıklama

Binance TR, kripto para yasa tasarısı ile ilgili TBMM'de gerçekleştirdikleri görüşmeye dair önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Dijital dönüşümün lokomotifi konumunda bulunan internetin bizlere en büyük hediyelerinden biri de kripto paralar diyebiliriz. Yerinde ve doğru hamlelerle yatırımcılarına ciddi miktarlar kazandırma potansiyeli bulunan bu varlıklar, günümüzde geleceğin paraları olarak lanse edilmeye başlandı.

Ülkemizde de kripto paraların yasal çerçeveye alınması için hummalı bir çalışma söz konusu. Bu nedenle kapsamlı bir yasanın oraya çıkarılabilmesi için bu alanda boy gösteren platformlar ve önemli isimlerle bilgi alışverişi yapılıyor. Son olarak Binance TR, TBMM’deki görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Bilindiği üzere dün, kripto para yasa tasarısının daha da kapsamlı hale gelebilmesi için Binance TR ve BTC Türk yetkilileri mecliste ağırlanmıştı. Önemli fikir alışverişlerinin yapıldığı görüşmede ülkemizi bu alanda daha iddialı bir konuma taşıyabilmek için kripto para yasasının şart olduğu konusunda ortak nokta buluşuldu. Şu an için söz konusu görüşmenin içeriğine dair herhangi bir detay verilmezken, bir süre önce Binance TR’den konu ile ilgili açıklama geldi.

İşte o açıklama;

Değerli Kullanıcılarımız,

Bugün, Binance TR ekibi olarak, AK Parti Grup Başkan Vekili Sn. Mustafa Elitaş ve değerli çalışma arkadaşlarıyla kripto varlıklara ilişkin olası düzenleme ve çalışmalarına katkı sunmak ve bu konuda her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirmek amacıyla bir araya geldik.

Görüşmede, olası düzenleme hakkında dünyadan en iyi uygulama örneklerine dayanan düzenleme önerilerimizi sunma ve bunları istişare etme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz.

Bizleri kabul eden Sn. Mustafa Elitaş ve ekibine misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunar; kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin ekosistemi büyütmesi ve güçlendirmesini temenni eder ve bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Binance TR İletişim Ekibi

İlgili Haberler