TCMB, repo ihalesi aรงmayฤฑp bankalarฤฑ geรง likidite penceresine yรถnlendirererek TL’ye verdiฤi desteฤi bugรผn de sรผrdรผrdรผ.
Merkez Bankasฤฑ, 12 ve 13 Ocak`ta da repo ihalesi aรงmamฤฑลtฤฑ
Bankacฤฑlar, Tรผrkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (TCMB) bugรผn de haftalฤฑk repo ihalesi ile fonlama yapฤฑp yapmayacaฤฤฑnฤฑn piyasada en รถnemli belirleyici olacaฤฤฑnฤฑ belirtiyordu.
12 ve 13 Ocak’ta da repo ihalesi aรงmayan TCMB, bugรผn de miktar yรถntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi aรงmadฤฑ.
Merkez Bankasฤฑ, TCMB TL’deki deฤer kayฤฑplarฤฑnฤฑn ardฤฑndan Salฤฑ gรผnรผ yabancฤฑ para cinsi zorunlu karลฤฑlฤฑk oranlarฤฑnda indirime giderken, bankalararasฤฑ para piyasasฤฑnda bankalarฤฑn borรง alabilme limitlerini 22 milyar TL’ye dรผลรผrmรผลtรผ.
Cuma gรผnรผ ise bu tutar 11 milyar TL’ye รงekilirken, TCMB gerekli gรถrรผlen gรผnlerde Borsa ฤฐstanbul bรผnyesindeki repo pazarlarฤฑnda TCMB tarafฤฑndan yapฤฑlan fonlama tutarฤฑnฤฑn sฤฑnฤฑrlandฤฑrฤฑlabileceฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
Dolar geriledi
Geรงen hafta iรงinde 3.94 ile tarihi rekor kฤฑran ancak Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn mรผdahaleleriyle gerileyerek haftayฤฑ 3.78 seviyelerinde tamamlayan dolar 3.76 ile baลladฤฑฤฤฑ gรผne repo ihalesinin yine iptal edilmesiyle 3.74 seviyesine doฤru geri รงekildi







