TCMB'nin faiz kararı dedikosu

TCMB'nin faiz kararı dedikosu

TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Ekim ayı toplantısı 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak. Kurulun bu ay alacağı karar piyasalar için çok kritik olacak.

A+A-

A1 Capital'in 23 Ekim 2023 bülteninde  Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararı ile ilgili dedikoduların piyasalar üzerinde baskı yarattığı ifade edilirken '' 500 - 250 - 0 hangisi ?'' sorusunu yöneltiyor. Geçen hafta yaptıkları ''Yeni pozisyonlar açısından daha temkinli kalmanın, taşınan pozisyonlar açısından ise stop-loss seviyelerini yakın tutulmasını öneriyoruz” tavsiyesi verdikleri hatırlatan A1 Capital, beklentileri doğrultusunda bir haftanın geride kaldığını ifade etti.

Bu hafta yurtiçinde piyasaların seyrini belirleyecek olana gelişmenin TCMB'nin faiz kararı olduğunu ifade eden A1 Capital şu değerlendirmelerde bulundu:

''Piyasa ve bizim beklentimiz 500 baz puanlık artış ama geçen hafta önce faiz 250 baz puan artacak ardından artmayacak sabit bırakacak dedikoduları bankacılık sektörü ve piyasa üzerinde baskı yaratmıştı. Genel olarak satış baskısı jeopolitk risk bunun yarattığı stop seviyelerinin görülmesi ile stop-lossların çalıştırılması, kredilerin kapatılması ile 7510 seviyesine kadar geriledik. Bilançolar gelmeye başlayacak ama içinde bulunduğumuz şartlarda, ilk iki dönemde olduğu gibi bu dönemde de piyasayı yukarı itecek güç vermeleri hemen hemen tüm sektörlerde güçlü karlılık görebilecek olmamıza zor görünüyor. İçinde bulunduğumuz haftada 7400-7600 bandını yakından takip edeceğiz. 7400’ün altına sarkabilecek geri çekilmelerde 100 günlük ortalamanın geçtiği yer olan 7200 ile 6980 seviyelerini alt destekler olarak verebiliriz. Endekste 7600’ün üzerine tekrar çıkılabilmesi halinde ise 7900 ile 8179 seviyelerini sırasıyla kısa vadeli dirençler olarak takip edeceğiz.''

 

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
İlgili Haberler