İş Yatırım, iyi bilanço sonrası Arçelik'te hedef fiyatı yükseltti

İş Yatırım, iyi bilanço sonrası Arçelik'te hedef fiyatı yükseltti

Arçelik'in 3. çeyrek bilançoları açıklandı. Net kar beklentileri karşıladı, FAVÖK marjı arttı. İş Yatırım, 12 aylık hedef fiyatı 230 TL'ye yükselti

A+A-

Arçelik, 2023 yılı 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket, bu çeyrekte 1 milyar TL net kar elde etti. Beklentiler doğrultusunda gerçekleşen net kar, güçlü operasyonel karlılık ve fiyat artışlarının etkisiyle yıllık bazda %198 arttı.

İş Yatırım'ın Arçelik 3. çeyrek bilanço analizi şöyle:

Konsolide gelirler 3Ç23'te tahminlere paralel olarak yıllık bazda %70 artışla 58,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Zorlu makro ve politik ortam nedeniyle uluslararası pazarlarda devam eden zayıf talep koşullarına rağmen, ciro büyümesi i) fiyat artışları, ii) Türkiye'deki güçlü satış büyümesi, iii) TL'nin yıllık bazda değer kaybetmesi ve iv) inorganik gelir katkısı ile desteklenmiştir.

3Ç23 FAVÖK ise, tahminlerle uyumlu, yıllık bazda %120 artışla 6,4 milyar TL olarak gerçekleşti. FAVÖK marjı, hammadde maliyetlerindeki düşüş ve fiyat artışları sayesinde yıllık bazda 2,5 puan iyileşme göstererek %11,0'a yükseldi.

İş Yatırım, Arçelik'in 3. çeyrek bilançolarını değerlendirdi ve olumlu görüşünü korudu. Şirket, ARCLK için 12 aylık hedef fiyatını 202 TL'den 230 TL'ye yükseltti.

İş Yatırım'ın değerlendirmesinde öne çıkan noktalar şunlardır:

Şirketin 3. çeyrek sonuçları, güçlü operasyonel karlılık ve güçlü net kar büyümesi ile beklentileri karşıladı.

FAVÖK marjındaki iyileşme, hammadde maliyetlerindeki düşüş ve fiyat artışlarının etkisiyle gerçekleşti.

Şirket, 2023 yılı ciro büyümesi beklentisini Türkiye operasyonları için %60 seviyesinden %75'e, uluslararası gelirler için ise %+2 ve %-2 aralığından %-4'e revize etti.

 

 

 

İlgili Haberler