TEB Yatฤฑrฤฑm, model portfรถyรผnden Sabancฤฑ Holding’i รงฤฑkardฤฑ. TEB Yatฤฑrฤฑm konu ile ilgili raporunda, Tofaล’ฤฑn model portfรถyรผndeki aฤฤฑrlฤฑฤฤฑnฤฑ 3 puan artฤฑrdฤฑklarฤฑnฤฑ ifade etti.
Raporda ลu deฤerlendirme yapฤฑldฤฑ:
“Model portfรถyรผmรผzde deฤiลiklik yapฤฑyoruz:
*Portfรถyden SAHOL’รผ รงฤฑkarฤฑyoruz Model portfรถy hisselerimiz (aฤฤฑrlฤฑk sฤฑrasฤฑyla) GARAN – KOZAL – ISCTR – ULKER – TTKOM – TOASO – THYAO – VAKBN – CCOLA – MGROS – KFEIN – ENKAITEB Yatฤฑrฤฑm Model portfรถy banka aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ = %30.8 (BIST100 banka aฤฤฑrlฤฑฤฤฑ = %24.4)
Sabancฤฑ Holding (SAHOL)’i portfรถyden รงฤฑkarma sebebimiz 4.รงeyrek karฤฑnda bir kereye mahsus giderlerin oluลmasฤฑ ile tahminlerin altฤฑnda blanรงo aรงฤฑklama ihtimalidir. Holdingin 4.รงeyrekte 615 milyon TL kar aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ bekliyoruz. Konsensus beklentisi ise 700 milyon TL seviyesindedir. Enerji ve perakende segmentlerinden kaynaklฤฑ bir kereye mahsus giderlerin net kara olumsuz yansฤฑyarak 4.รงeyrek karฤฑnฤฑ konsensus altฤฑnda bฤฑrakabilir. Buna ek olarak, holding pozisyonundaki potansiyel kur farkฤฑ zararlarฤฑ da net karฤฑ negatif etkileyebilir.
Tofaล Otomotiv’in (TOASO) aฤฤฑrlฤฑฤฤฑnฤฑ arttฤฑrฤฑyoruz. Piyasanฤฑn 20 gรผnde gerรงekleลtirdiฤi %19.1 lira bazlฤฑ yukarฤฑ hareketin liderlerinden olan TOASO’da (+%36.5) 2019 yฤฑlฤฑnda iรง pazardaki yerli araรง payฤฑnฤฑ arttฤฑrma beklentimiz ve yeni Doblo projesinde yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda gelebilecek olumlu aรงฤฑklamalar katalizleriyle aฤฤฑrlฤฑk arttฤฑrฤฑyoruz. Sabancฤฑ Holding’in 3 puan aฤฤฑrlฤฑฤฤฑnฤฑ Tofaล’a ekliyoruz.”







