Tecavüz davasında mahkemeden Trump'a kötü haber

Tecavüz davasında mahkemeden Trump'a kötü haber

Trump'ın avukatlarının erteleme talebi yargıç tarafından kabul edilmedi

A+A-

Pazartesi günü, ABD Yargıcı Lewis Kaplan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Elle dergisi eski köşe yazarı E. Jean Carroll'a tecavüz ettiği suçlamalarını inkar ederek iftira atıp atmadığına ilişkin duruşmanın 25 Nisan'da yapılması planlanan tarihine ilişkin ertelemeyi reddetti.

Geçtiğimiz hafta, Trump'ın avukatları, Manhattan federal mahkemesinde görevli Yargıç Kaplan'dan, Trump'ın adil bir şekilde yargılanabilmesi için en az 23 Mayıs'a kadar dört haftalık bir "bekleme" süresi verilmesini talep etmişti. Avukatlar taleplerinde, Trump'a yönelik suçlamalarla ilgili olarak son dönemde medyada yer alan "önyargılı haber tufanını" gerekçe göstermişti.

Kaplan, pazartesi günü yazılı bir karar yayınlayarak, Carroll'ın davasının Trump'ın 2016 seçimleri öncesinde bir porno yıldızına yapılan sus payı ödemesiyle bağlantılı olarak iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan 34 kez suçsuz olduğunu beyan ettiği New York eyalet düzeyindeki dava ile "tamamen ilgisiz" olduğunu belirtti.

Kaplan, Mayıs ayında adil ve tarafsız bir jüri kurulmasının daha kolay olacağına dair bir neden olmadığını ifade etti. Medyada yer alan bazı haberlerin Trump'ın kamuoyuna yaptığı açıklamalara dayandığını söyledi.

Kaplan, "Bay Trump'ın duruşma öncesi kamuoyunu etkilemesi ve ardından etkilediği haberlerin kendisine karşı önyargılı olduğunu iddia etmesi doğru değil" diye yazdı.

Trump'ın avukatı Joseph Tacopina, konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti.

Carroll'ın davası, 1995'in sonlarında ya da 1996'nın başlarında Manhattan'daki Bergdorf Goodman mağazasında Trump ile karşılaştığı iddiasına dayanıyor. Carroll, Trump'ın kendisinden başka bir kadına hediye almak için yardım istediğini, ancak daha sonra "manevra yaparak" soyunma odasına götürdüğünü ve burada kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Carroll'ın olayı Haziran 2019'da New York dergisinin anılarından yaptığı bir alıntıda anlatmasının ardından Trump, bir muhabire Carroll'ı tanımadığını, "benim tipim değil" dediğini ve tecavüz iddiasını kitabını satmak için uydurduğunu söylemişti.

 

İlgili Haberler