Telegram da reklam gösterecek

Telegram da reklam gösterecek

Telegram kanalları da artık reklam alanı olacak. Telegram kanallarında sponsorlu olarak içerik ve botların tanıtımını yapacak olan reklam çözümü testlere başladı. Gelirlerden kanal yöneticilerine de pay bırakılacak.

A+A-

WhatsApp ve Instagram gibi Facebook ürünlerinin her erişim sıkıntısı yaşadığında kullanıcı kitlesini biraz daha arttıran Telegram, artık gelir elde etmenin zamanının geldiğiniz düşünüyor. Sponsorlu Mesajlar testlere başladı.

Telegram yüksek maliyetli

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov geçtiğimiz aylarda uygulama için cebinden para harcamak zorunda olduğunu ve yılda bir kaç yüz milyon dolarlık maliyetlerle böyle bir hizmetin yürütülebileceğini belirtmişti.

Donanımhaber'in haberine göre WhatsApp gibi kullanıcı verilerini satmak istemeyen Telegram biraz daha anonim bir şekilde reklam stratejisi uygulamak istiyor. Bu bakımdan Sponsorlu Mesajlar adıyla yeni bir çözümü hayata geçirdi.

Sponsorlu mesajlar Telegram’da

Telegram'da Sponsorlu Mesajlar yalnızca 1000 kullanıcıdan büyük kanallara gelecek. Normal atılan mesajların haricinde böyle sponsorlu içerikler de gönderilecek. Reklam gösteriminin yapıldığı kanalların yöneticileri de bu gösterimlerden belirli miktarlarda para kazanacaklar.

Hali hazırda test aşamasında olduğu için gelir paylaşımı şu anda yok. Sistem oturduktan ve masraflar karşılandıktan sonra paylaşım başlatılacak. Bu reklamların kapatılabileceği ifade ediliyor ancak yakın gelecekte abonelik tarzı sistemlere bunu

Bireysel mesajlaşma kısmı

Kişisel bire bir sohbetlerde ve grup görüşmelerinde reklam olmayacak. Durov, insanlar arasındaki kişisel iletişimin hiçbir şekilde reklamlarla karıştırılmaması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle, Telegram'ın bireysel mesajlaşma kısmı öngörülebilir gelecekte reklamsız kalacak. Ayrıca, şu anda ücretsiz olan tüm Telegram özellikleri ücretsiz kalmaya devam edecek.

İlgili Haberler