Tesla, fiyat indiriminden sonra vadeyi de 7 yıla uzattı

Tesla, fiyat indiriminden sonra vadeyi de 7 yıla uzattı

Tesla, faiz oranları yükselirken 84 aylık kredi sunmaya başladı.

A+A-

CEO Elon Musk'ın yükselen faiz oranları konusunda şirketin "bir şeyler yapması gerektiğini" söylemesinin ardından Tesla tüketicilere 84 aylık otomobil kredileri sunmaya başladığını açıkladı.

Tesla, daha önce 72 aya kadar uzun vadeli krediler sunarken, şimdi ABD'deki sipariş sayfalarında yedi yıllık kredileri bir seçenek olarak sunuyor. Kredi vadelerinin uzatılması otomobil alıcılarının aylık ödemelerini düşürebileceği için tüketiciler daha fazla faiz ödeme eğiliminde olmasına rağmen araçlarının değerinden daha fazla borçlanma riskiyle  de karşı karşıya kalıyor.

Musk, Tesla'nın 19 Temmuz'daki açıklamasında "Faiz oranları dramatik bir şekilde yükseldiğinde, aslında arabanın fiyatını düşürmek zorundayız, çünkü faiz ödemeleri arabanın fiyatını artırıyor. Bu yüzden bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyor," demişti

Kredi raporlama şirketi Experian'a göre, ABD'de 84 aylık otomobil kredileri popülerlik kazanırken, trend bu yılın başlarında yavaşladı. İlk çeyrekte yeni araç kredilerinin yaklaşık %34'ü altı yıldan daha uzundu, bu oran bir yıl önce yaklaşık %38'di.

Tesla, Haziran ayında sona eren üç aylık dönemde 466.140 adetlik rekor bir araç teslimatı gerçekleştirdi ancak son beş çeyreğin her birinde ürettiğinden daha az araç sattı. Musk'ın bu haftaki bir açıklamasında faiz oranlarının yükselmeye devam etmesi halinde şirketin fiyatları düşürmeye devam etmek zorunda kalacağını söylemesinin ardından hisseler düştü.

İlgili Haberler