Bitcoin ile kocasını öldürtmek için kiralık katil tuttu ama yakalandı

Bitcoin ile kocasını öldürtmek için kiralık katil tuttu ama yakalandı

Nevada Fallon'dan 38 yaşındaki Kristy Lynn Felkins kiralık katil suçlamasını kabul etti.

A+A-

ABD'de eski kocasını "kaza süsü vererek" öldürmesi için internet üzerinden 5.000 dolar karşılığında bir kiralık katil tuttuğunu itiraf eden Nevada'lı bir kadın beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kayıtlarına göre, Nevada Fallon'dan 38 yaşındaki Kristy Lynn Felkins, Mart ayında federal savcılarla yaptığı ve yargılamayı önleyen bir anlaşmanın parçası olarak kiralık katil suçlamasını kabul etti.

Kaliforniya'daki bir ABD Bölge Mahkemesi yargıcı da Perşembe günü Felkins'in hapis cezasını çektikten sonra üç yıl boyunca gözetim altında tutularak serbest bırakılmasına karar verdi.

Eylül 2020 iddianamesine göre Felkins, 2016'da kiralık katil hizmeti sunduğunu iddia eden bir dark web sitesinden biriyle iletişim kurmaya başladı. İddianamede, Felkins'in eski kocasının, Kaliforniya'da seyahat ederken öldürülmesini istediği belirtildi.

Yetkililer web sitesini, şüphelenmeyen müşterilerden para alan bir dolandırıcılık sisteminin parçası olarak tanımladı.

İtiraf anlaşmasının bir parçası olarak mahkeme kayıtlarına geçen suçunu kabul eden ifadesinde Felkins, Mart 2016'da cinayet planını hızlandırmak için fazladan 4.000 dolar ödemeyi teklif ettiğini söyledi. Ayrıca eski kocasının yeni kız arkadaşının "cinayet sırasında zarar görmesini" "umursamadığını" söylediğini de itiraf etti.

Felkins, eski kocasının ölümünden sonra büyük bir hayat sigortası ödemesi almayı beklediğini ve bunun bir kaza gibi gösterilmesini talep ettiğini söyledi. İfadesine göre, sözde tetikçiye "yanlış giden bir soygun gibi görünmesinin mümkün olup olmadığını" sormuş.

Gözaltında olmayan Felkins'in hapis cezasını çekmek üzere Eylül ayında teslim olmasına karar verildi.

İlgili Haberler