Tesla hissesi almak için uygun zaman mı?

Tesla hissesi almak için uygun zaman mı?

Tesla'nın hisse senetlerindeki son düşüş ve negatif performans, yatırımcıları şirketin hisselerini neden satın almaları gerektiği konusunda düşünmeye yönlendirdi. Ancak Tesla hisselerinin daha da yükseleceği beklentisi hala geçerli

A+A-

Tesla (TSLA) hisseleri geçtiğimiz ay %6'dan fazla değer kaybetti ve S&P 500 endeksi geçtiğimiz yıl %13,8 yükselirken, hisse senedi son on iki ayda %11,6 düşüşle negatif bölgede yer aldı.

Tesla’nın ikinci çeyrek sonuçları şirketin büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Şirket geçen yıla göre daha fazla araç üreterek ve teslimat yaparak etkileyici sonuçlar elde etti. Fiyat indirimleri marjları etkilese de bunun üretim seviyelerini desteklemek için talebi artırmak amacıyla yapıldığı biliniyor. Ayrıca, şirketin beklenen çıkış yapması muhtemel olan Model 3 Highland ve FSD yazılımıyla potansiyel kar merkezleri yaratması bekleniyor.

Tesla'nın FSD yazılımını diğer elektrikli araç üreticilerine lisanslama potansiyeli, piyasa tarafından göz ardı ediliyor. Diğer rakipler, Tesla'nın ortağı haline gelebilir. Ayrıca, Tesla'nın süper şarj cihazları Kuzey Amerika'da standart haline geldi ve Tesla, General Motors (GM) ve Ford (F) ile şarj anlaşmaları yaptı. Bu da Tesla'nın potansiyel olarak artan segmentlerle değer kazanabileceği anlamına geliyor.

Tesla'nın üçüncü çeyrek kazançlarının olumlu olması bekleniyor ve bu nedenle hisselerin yükselişe geçeceği tahmin ediliyor. Şu anda 245 dolar seviyesinde işlem gören Tesla hisseleri, şirketin supercharger ağından, enerji işinden ve yapay zeka destekli FSD yolundan bahsederse 300 doların üzerine çıkabilecek potansiyeli taşıyor. Bu nedenle, şu anda Tesla hisselerini almak için ideal bir zaman gibi görünüyor.

İlgili Haberler