Tesla’nın değeri 600 milyar dolar artabilir

Tesla’nın değeri 600 milyar dolar artabilir

Morgan Stanley’e göre Tesla’nın süper bilgisayarı, elektrikli araç üreticisinin piyasa değerini 600 milyar dolar artırabilir.

A+A-

Morgan Stanley, Tesla'nın otonom otomobiller için yapay zeka modellerini eğitecek süper bilgisayarı Dojo'nun elektrikli araç üreticisine "asimetrik bir avantaj" sağlayabileceğini ve piyasa değerini yaklaşık 600 milyar dolar veya %76 oranında artırabileceğini tahmin ediyor.

Tesla (TSLA)  Dojo'nun üretimine temmuz ayında başladı ve önümüzdeki yıla kadar 1 milyar dolardan fazla harcama yapmayı planlıyor.

Adam Jonas liderliğindeki Morgan Stanley analistleri Pazar günü yayınladıkları bir notta Dojo'nun "sabit bir fiyatla araç satmanın çok ötesine geçen" yeni adreslenebilir pazarlar açabileceğini söyledi.

"Eğer Dojo otomobillerin 'görmesine' ve 'tepki vermesine' yardımcı olabiliyorsa, başka hangi pazarlar açılabilir? Görsel alanına dayanarak gerçek zamanlı kararlar veren bir kameraya sahip uçtaki herhangi bir cihazı düşünün," dedi Jonas.

Wall Street aracı kurumu, Tesla'nın hisseleri için tavsiyesini "eşit ağırlık "tan "fazla ağırlık "a yükseltti ve Ferrari'nin ABD'de listelenen hisselerinin yerine "en iyi seçim" yaptı.

Tesla hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %5 artışla 260,35 dolara yükseldi.

Morgan Stanley, Tesla'nın hisseleri için 12-18 aylık hedefini %60 artırarak 400 dolara yükseltti - LSEG verilerine göre Wall Street aracı kurumları arasında en yükseği - bu da elektrikli araç üreticisine yaklaşık 1,39 trilyon dolarlık bir piyasa değeri kazandıracağını tahmin ediyor.

Bu değer, Cuma günü hisse senedinin 248,5 dolardan kapanmasının ardından yaklaşık 789 milyar dolar olan mevcut piyasa değeriyle karşılaştırılıyor.

İlgili Haberler