Tesla, iki modelde fiyatları yeniden düşürdü

Tesla, iki modelde fiyatları yeniden düşürdü

Tesla'nın en popüler modellerinin fiyatı ABD'de 40.000 doların altına indi.

A+A-


Tesla, Model 3 ve Model Y elektrikli araçlarının fiyatını bu ay ikinci kez düşürdü. Tesla'nın en popüler modellerinin fiyatı ABD'de 40.000 doların altına indi. Fiyat indirimi, yatırımcıların bu çeyrekte bir dizi fiyat indiriminin ardından otomobil üreticisinin ilk çeyrek bilançolarının açıklanmasından önce geldi.

Tesla sadece bu yıl ABD'de Model 3 ve Model Y için Ocak ve Şubat aylarında, Model S ve Model X için ise Mart ayında rekabetin artması ve ekonominin zayıflamasıyla birlikte alıcıları cezbetmek amacıyla indirimler yapmıştı.

Son iki çeyrekte otomobil üreticisi, Meksika, Avrupa ve Çin'de de elektrikli araçlarının fiyatlarını düşürmüştü.
Bu indirimler Tesla'nın üç aylık satışlarını gerçekten de artırmış ve otomobil üreticisi ilk çeyrekte 422.875 adet rekor elektrikli araç teslim etti. Ancak analistler, satışlardaki artışın, sonuç olarak üç yıldan fazla bir süredir en düşük seviyeye ulaşması beklenen sağlıklı marjlar pahasına gelebileceğini söylüyor. Visible Alpha'ya göre, Tesla'nın geçen yıl %32,9 olan otomobil brüt kar marjının %23,2 gerilemesine neden olmuş olabilir.

Musk: Telafi edeceğiz

Öte yandan Elon Musk dün yaptığı açıklamada elektrikli araç (EV) devi Tesla'nın muhtemelen bu yıl tam otomatik sürüş teknolojisini piyasaya süreceğini ve agresif fiyat indirimleri nedeniyle karşılaştığı marj baskısının bir kısmını telafi edecek önemli karlar elde edeceğini söyledi.

Musk, "Bunu söylemekten çekiniyorum ama sanırım bu yıl bunu başaracağız" dedi.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler