Tesla ilk kez dünyanın en çok satan otomobili oldu

Tesla ilk kez dünyanın en çok satan otomobili oldu

Elon Musk'ın Tesla'sı ilk kez dünyanın en çok satan otomobili ünvanını kendi markası altında görmeyi başardı.

A+A-

İlk kez bir elektrikli otomobil ilk çeyrekte dünya çapında en çok satan araç oldu ve bunun bir Tesla olması hiç de şaşırtıcı değil.

Motor1 tarafından yayınlanan JATO Dynamics'in tahminlerine göre, elektrikli araç pazarının lideri Model Y ilk çeyrekte diğer tüm araçlardan daha fazla sattı. Motor1, JATO'nun dünya genelinde 53 pazar için verileri ve diğerleri için tahminleri derlediğini bildirdi.

Bu dönüm noktası birkaç nedenden ötürü büyük olabilir.

Tesla CEO'su Elon Musk, Ağustos 2022'de orta boy SUV'unun bu yıl diğer tüm araçları geride bırakacağını öngörmüştü.

Musk, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında geçen yıl şunları söyledi."Kesinlikle yumurtadan çıkmadan tavukları saymak istemezsiniz. Ancak Model Y'nin bu yıl gelir açısından en çok satan araç ve gelecek yıl da birim hacim açısından en çok satan araç olacağını düşünüyorum."

Tesla, Model Y de dahil olmak üzere araçlarının fiyatlarını düşürdüğü için tüketici çapraz ateşine yakalandı. Bu hamleler, yeniden satış değerlerinin de düşmesinden endişe eden mevcut Tesla sahiplerini üzerken, aynı zamanda araçlara olan talebi artırdı ve rakip elektrikli araç üreticilerine karşı rekabet avantajı sağladı.

İsim plakasına göre kesin satış toplamlarını takip etmek çeşitli nedenlerden dolayı zordur, ancak AutoForecast Solutions küresel araç tahminleri başkan yardımcısı Sam Fiorani, "Üretim dikkate alındığında, Tesla Model Y, ilk çeyrekte dünyanın en yüksek üretimli isim plakası olarak Toyota Corolla ve Toyota Hilux'ı kolayca geçti" dedi.

screenshot_2-018.jpg

İlgili Haberler