Tesla kundaklandı: Almanya'nın kalbinde üretimi durduruyor

Tesla kundaklandı: Almanya'nın kalbinde üretimi durduruyor

Otomotiv devi Tesla'nın Berlin'de bulunan fabrikasına henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendi ve fabrikada üretimin bir süreliğine askıya alınmasına karar verildi.

A+A-

Otomotiv devi Tesla'nın Almanya'nın Berlin dışındaki fabrikası, yerel elektrik şebekesine yönelik şüpheli bir kundaklama saldırısının ardından günlerce kapatılacak.

Yangın Tesla'nın fabrikasına sıçramadı ve çalışanlar tahliye edildi. Ancak bölgedeki binlerce sakin de kısa süreliğine elektrik kaybetti. Kendisine "Volkan Grubu" adını veren sözde aktivist bir örgütün, internette yayınladıkları bir mektupta yangının sorumluluğunu üstlendiği iddia edildi. Aynı grup, 2021 yılında da tesisin yakınında benzer bir yangının yaşanmasını üstlenmişti.

Grup, Tesla'yı sabote ettiğini çünkü şirketin "toprağı, kaynakları, insanları, emeği tükettiğini ve haftada 6 bin SUV, öldürücü makine ürettiğini" söyledi. Örgüt, Gigafactory'nin tamamen yıkılmasını talep ediyor.

Tesla Kurucu CEO’su Elon Musk, sosyal medya platformu X'teki bir gönderide, Almanca, kundakçıların "son derece aptal" olduğunu yazdı.

Tesla'nın Avrupa'daki tek fabrikası olan Berlin fabrikasının ilk birkaç yılı problemlerle geçti. 2021'de açılmadan önce, yerel halkın Tesla ile çevresel kaygılar konusunda pazarlık yapması nedeniyle inşaat gecikmişti. Geçen ay Tesla'nın fabrikayı genişletme planı da halk tarafından reddedilmişti. Ancak şirket, haftada yaklaşık 6 bin elektrikli araç ürettiği için bu, Tesla'nın Avrupa Kıtası’ndaki operasyonları açısından hayati önem taşıyor.

İlgili Haberler