Tesla yeni rekorunu paylaşmaya hazırlanıyor

Tesla yeni rekorunu paylaşmaya hazırlanıyor

Otomotiv devi Tesla, teşviklerle desteklenen rekor üç aylık araç teslimatlarını bildirmeye hazırlanıyor.

A+A-

Tesla, en büyük elektrikli araç üreticisinin ekonomik belirsizlik ve artan rekabet karşısında satışları artırmak için indirimleri ve diğer teşvikleri artırmasının ardından rekor araç teslimatlarını rapor etmeye hazırlanıyor.

Refinitiv tarafından dokuz analistin tahminlerinin ortalamasına göre Tesla'nın Nisan-Haziran döneminde 445.000 araçlık küresel teslimat gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu rakam bir önceki çeyrekteki 422.875'e kıyasla %5'lik bir artış anlamına geliyor.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın bu yıl satışları keskin bir şekilde artırma planı, özellikle Çin'de rekabet yoğunlaştıkça ve talep yumuşadıkça yaşlanan ve sınırlı ürün yelpazesinden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya.

Tesla Ocak ayından bu yana fiyatlarını agresif bir şekilde düşürerek ilk çeyrek marjlarını aşındırdı. Son birkaç aydır büyük fiyat indirimlerinden kaçındı ancak bir başka satış teşvik biçimi olan indirimleri artırdı. İkinci çeyrekte envanterindeki araçlar için indirimleri 1.600 ila 7.500 $ aralığına yükseltti ve tüm Model 3'lerini Haziran ayından itibaren ABD'de 7.500 $'lık tam federal krediye uygun hale getirdi.

Tesla bu hafta "En Amerikan Malı Otomobiller S3XY" başlıklı bir e-posta göndererek 30 Haziran 2023 tarihine kadar Model 3 teslim alanlara üç aylık Süper Şarj imkanı sundu.

Tesla, ABD'den sonra en büyük ikinci pazarı olan Çin'de, 16 Haziran'dan 30 Haziran'a kadar envanterdeki halihazırda üretilmiş bir Model 3'ü sipariş eden ve teslimatını tamamlayan müşterilere 8.000 yuan (1.104 $) sigorta sübvansiyonu sundu. Bir analiste göre Tesla, Çin satışlarını bir önceki çeyreğe göre %13 artırarak rekor sayıda araca ulaşacak.

Tesla hisselerini elinde bulunduran Globalt Investments'ın kıdemli portföy yöneticisi Thomas Martin, "Çin'in beklenenden biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden orada biraz olumlu bir sürpriz için yer olabilir" dedi.

Tesla ayrıca Avrupa'da indirimler sunuyor ve Tesla, Berlin fabrikasındaki üretim artışında frene basmış gibi görünüyor, daha az geçici işçi işe alıyor ve Cumartesi vardiyalarından kaçınıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler