Hisse senedindeki büyük artış sonrası Tesla duvara çarpabilir

Hisse senedindeki büyük artış sonrası Tesla duvara çarpabilir

Tesla önümüzdeki birkaç gün içinde ikinci çeyrek satışlarını ve üretimini raporlayacak ve hisse senedi bu ayın başlarında destansı bir koşunun ardından ivmesini sürdürmekte zorlanıyor.

A+A-

Tesla, aylık satış güncellemelerinden kaçınan ilk ABD'li otomobil üreticisi oldu ve bunun yerine satışlar için bir vekil olan teslimatları ve hafta sonları da dahil olmak üzere çeyrek sonundan çok kısa bir süre sonra üretimi hakkında üç aylık veriler sağlamayı tercih etti. General Motors, bu hareketi birkaç yıl önce takip etti.

FactSet'in anketine katılan analistler, Tesla'nın ikinci çeyrekte 445.000 elektrikli araç satışı gerçekleştirmesini ve bu satışların büyük çoğunluğunun, yani yaklaşık 434.000'inin Model 3 sedan ve Model Y kompakt SUV'lardan oluşmasını bekliyor.

Perşembe günü geç saatlerde RBC Capital Markets analisti Tom Narayan, Tesla'nın 438.000 araç satışı bildirmesini beklediğini söyledi ve tahmininin kontrollere, bölgesel olarak bildirilen verilere ve uygulama indirme verilerine dayandığını söyledi.

Narayan, "Toplam küresel uygulama indirmeleri yükselmeye devam ediyor ve satışların artması için iyi bir gösterge. Çin'deki üretim ve satış verileri iyileşiyor gibi görünüyor ancak aylık yurtiçi satışlar dalgalı seyrediyor ve bu da teslimatları tahmin etmeyi zorlaştırıyor."

Analist, Avrupa'daki satışların normal üç aylık teslimat trendlerini takip ediyor gibi göründüğünü ve uygulama indirme verilerinin Haziran ayında güçlü teslimatları desteklediğini söyledi.

Narayan, talebin "bu yılın başlarında yapılan fiyat indirimlerine olumlu yanıt verdiğini ve [Tesla'nın] yıl için [1,8 milyon] araç satış hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini" söyledi.

Bu hafta başında Deutsche Bank analisti Emmanuel Rosner, Çin'deki ivmeye ilişkin iyimserlikle ikinci çeyrek teslimat beklentilerini 438.000'den 448.000'e yükseltti.

Tesla Nisan ayında FactSet konsensüsünün biraz altında ilk çeyrek teslimatları bildirdi ve bu da bazı analistlerin daha fazla fiyat indirimi olabileceği konusunda endişelenmesine yol açtı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler