Tesla'nın fiyatları düşürmesi sonrası Renault indirim hazırlığında

Tesla'nın fiyatları düşürmesi sonrası Renault indirim hazırlığında

Renault, Tesla kesintilerinin ardından dünya çapında fiyatları gözden geçiriyor.

A+A-

Üst düzey bir yönetici Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Fransız otomobil üreticisi Renault'nun, ABD'li rakibi Tesla'nın fiyat indirim dalgasının ardından rekabetçi kalmasını sağlamak için dünya çapında elektrikli otomobil fiyatlandırma politikalarını gözden geçirdiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde fiyatlarını birkaç kez düşürdükten sonra Tesla, Cuma günü Renault'nun ana vatanı Fransa da dahil olmak üzere Avrupa'nın yanı sıra İsrail ve Singapur'da da fiyatları düşürerek Ocak ayında Çin'de başlattığı küresel indirim hamlesini genişletti.

Renault markasının CEO'su Fabrice Cambolive Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Oyunda kalmak için hangi düzeyde rekabet gücüne sahip olmamız gerektiğini ülke ülke, pazar pazar analiz edeceğiz" dedi.

Markanın satışları yılın ilk çeyreğinde %9 artarak, en kârlı modellere odaklanan bir yeniden yapılanma stratejisinin, dört yıldır azalan gelirlerin ardından işe yaramaya başladığını gösterdi.

Cambolive, toparlanmanın Nisan ayına kadar uzadığını, ancak Tesla'nın fiyat indirimlerinin rakipler için bir uyandırma çağrısı olduğunu da sözlerine ekledi.

Renault'nun en popüler modellerinden biri olan elektrikli Megane'ın satışlarının, çok sınırlı bir indirim politikasına rağmen güçlü siparişlerle Mart ayında keskin bir şekilde arttığını söyledi. Ancak model şu anda ana Tesla rakibi kadar pahalı.

Tesla'nın geçen hafta yaptığı fiyat indiriminin ardından, Fransa'da Tesla Model 3, 41 bin 990 eurodan başlarken, elektrikli Megane için bu rakam 42 bin euro.

Megane E, ilk çeyrekte Fransa'da 3,158 Tesla Model 3'e kıyasla 3,570 adet satarken, ABD'li otomobil üreticisi daha üst sınıf SUV Model Y'den de ülkede 9,364 adet sattı.

Renault markasının dünya çapındaki satışları yılın ilk üç ayında 354.545 araca ulaştı.

Dacia ve Alpine otomobillerini de üreten ve Perşembe günü grup çapında satış verilerini açıklayacak olan tüm grup, Ukrayna'daki savaşın ardından Rusya pazarının kaybedilmesinden etkilenerek 2022 yılında satışlarda %5,9'luk bir düşüş kaydetti. Grubun toplam satışlarının üçte ikisini temsil eden Renault markasının satışları geçen yıl %9,4 oranında düşerek üst üste dördüncü yıllık düşüşünü kaydetti.

COVID-19 krizinden ve küresel çip kıtlığından rakiplerinin çoğundan daha fazla etkilenen Fransız şirket, kârını artırmak için daha yüksek marjlı otomobillere yatırım yapıyor ve elektrikli araçlar (EV) birimini bu yıl içinde parçalayıp piyasaya sürmeyi planlıyor.

Elektrikli araç yarışına erken katılan ancak daha sonra Tesla'nın muhteşem büyümesi karşısında zorlanan Renault, geçen yıl Avrupa'da Tesla ve Volkswagen'in ardından satışlarda üçüncü elektrikli araç markası oldu. Hibrit araçları içeren elektrikli segmentte de Toyota ve Tesla'nın ardından üçüncü sırada yer aldı.

İlgili Haberler